Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Rektori látogatás a Honvédkórházban

2013. március 14., csütörtök 12:59

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy a Magyar Honvédség Honvédkórházában lehetek, hiszen a műveleti területeken tapasztalatot szerzett egészségügyi szakemberek tudása mindig is motorja volt és lesz egy kórház fejlődésének” – mondta Prof. José Manuel C.V. Cosmelli, a New York-i Állami Pro Deo Egyetem rektora, aki kíséretével együtt meglátogatta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központot február 28-án.

A delegációt Prof. Dr. Grósz Andor orvos dandártábornok, MH Egészségügyi főnök és Dr. Sticz László mérnök ezredes, az MH Egészségügyi Központ törzsfőnöke fogadta.

1609150745
1609150745
1609150746
A látogatás annak az elismerésnek köszönhető, hogy a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége fenntartásában működő New York-i Állami Pro Deo Egyetem, 2013. február 28-án az Általános Orvosi és Egészségügyi Kar Fizioterápiás egyetemi tanárává nevezte ki Dr.habil Sandra Sándor Ph. D. nyá. ezredest, egyetemi docenst, aki az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Reumatológia Szakrendelésének vezető főorvosa.
1609150745
A korábban kizárólag patriarchális stúdiumként működő egyházi jogú intézmény az elmúlt évtizedben sorra indította el képzéseit és kötött együttműködési megállapodásokat a világ több vezető egyetemével. Az egyetem döntően humán képzési irányokkal rendelkezik, viszont képzési tematikájában hangsúlyosan jelenik meg a speciális felkészülést igénylő szakterületek magas szintű oktatása, amelynek kidolgozása már folyamatban van. Az egyik ilyen szakirány beindítása Magyarországon az elektroterápiás képzés, melynek vezetésére Prof. Dr. Sandra Sándort kérték fel. Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórházával már megkezdődtek a tárgyalások arra vonatkozóan, hogy az intézmény biztosítsa a képzés gyakorlati helyszínét. Prof. José Manuel C. V. Cosmellit látogatása során kíséretével együtt Prof. Dr. Sandra Sándor kalauzolta végig a Fizikoterápiás Kezelőn, megmutatva azokat a helyiségeket, ahol a betegeket gyógyítják.

1609150746
KAESZA