Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Pszichológusi kerekasztal az MH Egészségügyi Központban

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt a Magyar Honvédség – együttműködésben más fegyveres- és rendvédelmi szervezetekkel – jelentős feladatot lát el Magyarország több határszakaszának védelme érdekében. Ez a feladatellátás a teljes végrehajtó állomány részéről fokozott mentális és fizikai igénybevételt jelent. A katonák lelki egészségének megőrzése érdekében, és a parancsnoki állomány tevékenységét támogatva 2015. szeptember óta a Magyar Honvédség pszichológusai is részt vesznek a határ menti feladatokban a szolgálatot teljesítő katonákkal együtt.

1609151116

Figyelemmel arra, hogy ez a feladatellátás több rendhagyó elemet is magában foglal, rendkívül fontos, hogy a tapasztalatok megosztására, megbeszélésére alkalom kerüljön. Az MH Egészségügyi Központ, mint az egészségügyi – beleértve a pszichológiai biztosítást – feladatok fő felelőse szervezésében 2016. április 20. -án, a tapasztalatok feldolgozása érdekében „Pszichológusi kerekasztal” került megrendezésre.

A megbeszélés résztvevőit Dr. Vekerdi Zoltán ezredes, mb. MH egészségügyi főnök köszöntötte. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság képviseletében Dr. Janka Norbert ezredes, egészségügyi főnök a pszichológiai biztosítás jelentőségét méltatta, és tolmácsolta az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnokának ezzel kapcsolatos értékelését. A rendezvény következő részében Andó Sándor ezredes, MH főpszichológus köszönte meg a pszichológusok tevékenységét és ismertette a – nem csak határ menti – végrehajtott, valamint tervezett feladatokat. Ezután Molnár László András alezredes, osztályvezető-helyettes összegezte a határ menti feladatok során összegyűlt fontosabb tapasztalatokat.

A kerekasztal további részében Andó Sándor ezredes és Molnár László András alezredes moderálásában a részt vevők közvetlenül osztották meg tapasztalataikat és alakítottak ki közös álláspontot a további, hatékony tevékenység érdekében.

1609151116
KAESZA