Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Pszichológusi kerekasztal az MH Egészségügyi Központban

A katonai szolgálat ellátása a teljes végrehajtó állomány részére fokozott mentális és fizikai igénybevételt jelent. A katonák lelki egészségének megőrzése érdekében, és a parancsnoki állomány tevékenységét támogatva a Magyar Honvédség pszichológusai is részt vesznek a külföldi missziókban és hazai feladatokban.

1609151517

Ez a feladatellátás több rendhagyó elemet is magában foglal, ezért rendkívül fontos, hogy lehetőség nyíljon a tapasztalatok megosztására, megbeszélésére. Ezen tapasztalatok feldolgozása érdekében valósult meg az MH Egészségügyi Központ szervezésében az elmúlt év rendkívüli eseményeit feldolgozó „Pszichológusi kerekasztal” 2018. január 18-án.

A megbeszélés résztvevőit Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, MH egészségügyi főnök köszöntötte. Az egészségügyi főnök a pszichológiai biztosítás jelentőségét méltatta. Kiemelte a pszichológia egyre nagyobb elfogadottságát, és fontosságát, és a jövőt illetően, hivatkozva a Zrínyi 2026 programra, szólt ennek a képességnek a fejlesztéséről is.

1609151517

A megnyitót követően Andó Sándor ezredes, az MH EK Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet vezetője megköszönte a pszichológusok tevékenységét és ismertette a végrehajtott, valamint tervezett feladatokat. Ezt követően Molnár László András alezredes, osztályvezető végezte a program levezetését. A pszichológusok szakmai megbeszélés keretében foglalták össze az elmúlt év kihívást jelentő feladatait, külön figyelmet fordítva a műveleti területek krízisintervenciós tevékenységére.

1609151517

A kerekasztal zárásaként, rendhagyó programelemként, a résztvevők látogatást tettek a Sándor Palotában, ahol Szegő László dandártábornok a KEH Honvédelmi Főosztály főosztályvezetője kalauzolta a Magyar Honvédség pszichológusait.

KAESZA