Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Pszichológusi értekezlet az MH Egészségügyi Központban

Az MH Egészségügyi Központ szervezésében 2017. január 19.-én, a tapasztalatok közös, szakmai feldolgozása érdekében „Rendkívüli eseményeket feldolgozó értekezlet” került levezetésre.

1609151225

A preventív pszichológiai tevékenység hatékonyabb működése érdekében, a rendezvény célja és feladata volt a Magyar Honvédség személyi állománya körében 2016. évben bekövetkezett, a pszichológiai szakterületet érintő, személyi sérüléssel járó esetek (balesetek, önkárosítások, suicid kísérletek…) szakmai előterjesztése, megvitatása és a tapasztalatok közös feldolgozása. Figyelemmel arra, hogy a rendkívüli események során történő pszichológiai feladatellátás több rendhagyó elemet is magában foglal, kiemelten fontos, hogy a tapasztalatok megosztására, megbeszélésére szervezett keretek között, időszakosan sor kerüljön. Az értekezlet lehetőséget adott a közös gondolkodásra, és a jó gyakorlatok kialakítására.

1609151225

A rendezvény résztvevőit Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, MH egészségügyi főnök köszöntötte, aki kitért arra, hogy a személyi állományt érő huzamosan fennálló, megnövekedett terhelés fokozottabb figyelmet igényel a védelem-egészségügyben munkát végzők részéről is. Az MH egészségügyi főnöke méltatta továbbá azt a szakmai tevékenységet, amelyet a pszichológusi állomány végez az állomány mentálhigiénés ellátása érdekében.

1609151225

Ezt követően Andó Sándor ezredes, MH főpszichológus köszönte meg a pszichológusok múlt évi tevékenységét és ismertette a végrehajtott, valamint tervezett feladatokat. Az értekezlet további részében kerültek ismertetésre azok az esetek (pl.a hortobágyi tűzszerész baleset), amelyek minősített esetként igényeltek gyors intervenciót és további feladatot az ellátó pszichológusi állomány számára is. Az eseteket a beavatkozást, és gondozást végző pszichológusok terjesztették elő. A rendhagyó, és minden részt vevő által hasznosnak értékelt rendezvény, az esetfeldolgozások mellett, közvetlen szupervíziós lehetőséget is biztosított a katonai szervezeteknél feladatot végrehajtó Csapatpszichológiai Szolgálat állománya részére.

1609151226
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA