Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Projektzáró megbeszélés Kecskeméten

„Fiziológiai és pszichológiai személyi kalibrálási adatokon alapuló vizsgálati módszer és neurofeedback-elven működő alkalmasság-vizsgálati rendszer kifejlesztése” elnevezéssel indított pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, amelynek projektzáró értekezletét 2019. december 18-án rendezte meg az Aviatronic Repülésfejlesztő Kft.  az MH Egészségügyi Központ  Repülőorvosi Alkamasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben.

1609152159
A 2017-ben indított projekt során kifejlesztettek egy hálózat alapú, informatikai pszichológiai tesztrendszert (FIPOK), annak alapjait és lehetséges felhasználási területeit, amely a speciális és általános katonai alkalmasság vizsgálatok során használható fel. Működés közben egyszerű pszichológiai feladatok végrehajtása során, speciális informatikai eszközök és programok, élettani változásokat rögzítenek és elemeznek. A feladatok szükség esetén automatikusan módosulnak.

1609152159
A rendszer fejlesztésében részt vett a kecskeméti intézet részéről Hornyik József alezredes és Dr. Szabó Sándor András Phd.ezredes. A rendszer prototípusának pozitív eredményességét 2019-ben tesztelhette Hornyik alezredes a Balti Air Policing légtérrendészeti katonai művelet során. Előnye más, hasonló nemzetközi fejlesztésekhez képest (ICASM2019) a vizsgálható pszichológiai tulajdonságok lényegesen bővebb választéka, a valós idejű mesterséges intelligencia alapú adatfeldolgozás, a párhuzamosság, az igényeknek megfelelően alakítható felépítés és végül a mobilitás, ami lehetővé teszi a laboratóriumi környezeten kívüli felhasználást. A megbeszélésen meghívott vendégként részt vett az MH Modernizációs Intézet képviseletében Szarka Csaba ezredes.
1609152159
KAESZA