Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Preventív bemutató a személyügyi igazgatás fegyvernemi napján

„A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2012. augusztus 30-án a személyügyi igazgatás fegyvernemi napjának ünneplésével együtt a budapesti parancsnokság - az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ jogutódjaként- fennállásának 45. évfordulójáról is megemlékezett. Ezen kiemelkedő alkalmak okán az ünnepélyes állománygyűlésen részt vett Dr. Benkő Tibor vezérezredes, címzetes egyetemi docens (a Honvéd Vezérkar főnöke), valamint Bozó Tibor dandártábornok (a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke) is.

Az eseményre meghívásra kerültek Budapest helyőrségben állomásozó alakulatok, valamint társfegyveres és rendvédelmi szervek. A megnyitót követően a XIII. kerületi tűzoltók bemutatták a különböző oltási technikákat, a bátrabbak pedig a magasnyomású tűzoltás szakmai fogásaival ismerkedhettek meg. Az ORFK Dunakeszi Kiképző Központ drog, illetve robbanószer-kereső kutyáinak munkáját mindenki nagy érdeklődéssel figyelte. Elismerő tapsot kapott a MH BHD 32. Budapest Díszzászlóalj Katonai Díszelgő Csoportjának fegyveres alaki bemutatója. A Magyar Honvédség tűzszerészeinek sátrát szintén sokan keresték fel, ahol betekintést kaphattak a robbanószer hatástalanítás kemény és embert próbáló körülményeiről. A nap folyamán a sport és az egészségmegőrzés is vezető szerepet kapott, aerobik és kangoo bemutatók, valamint futball meccsek kerültek lebonyolításra a személyi állomány részére. Az egészségmegőrzéshez kapcsolódóan a MH Honvédkórház Egészségfejlesztési Intézetének szakemberei jelentek meg szakmai programjukkal, melynek során az egészséges életmóddal kapcsolatosan (elsősorban alkohol, drog, dohányzás és testmozgás témakörben), nyújtottak tájékoztatást, valamint szűrővizsgálatokat (vérnyomásmérés, antropometriai mérések, vércukor- és koleszterinszint mérés) végeztek. Az adatok kiértékelését követően életmódbeli-dietetikai tanácsadással szolgáltak. A résztvevők nagy számban keresték fel a Honvédkórház sátrát – közel 300 fő – az egészségtudatos magatartásuk továbbfejlesztésének céljából. Statikus bemutatót személyes jelenlétével megtisztelte a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, Vanyur Tibor mk.ezredes, aki személyesen adta át az alakulat elismerő emléklapját a MH Honvédkórház jelen lévő prevenciós szakembereinek. Ezzel a nemes gesztussal is külön elismerve az MH HK EHHI Egészségfejlesztési intézet szakmai munkáját. ”
KAESZA