Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Perskindol készítmények alkalmazása a fizioterápiában

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés vezetője, valamint az EWOPHARMA Hungary Kft. közös szervezésében megrendezésre került a ”PERSKINDOL készítmények alkalmazása a fizioterápiában” témájú továbbképzés 2016. április 16-án.

A szakrendelés vezetőjének Prof. Dr. Sandra Sándor med.habil PhD. főorvosnak szívügye, hogy mindenki, aki beteg emberek gyógyításával foglalkozik, megismerje az újabbnál újabb kezelési- és gyógyítási eljárásokat, melyek ismeretében a szakterületen dolgozók még eredményesebben tudják végezni munkájukat.

Az előadást Prof. Dr. Sandra Sándor és az EWOPHARMA Hungary Kft.képviselője Füzesi Zsolt közösen nyitották meg.
A rövid megnyitó után érdekes előadások voltak hallhatóak a PERSKINDOL készítményekkel történő kezelési és terápiás lehetőségekről.
A rendezvény előadói között olyan szakemberek voltak, mint Prof. Dr. Sandra Sándor med.habil. PhD. osztályvezető főorvos, aki több előadást is tartott, melyekben bemutatta a PERSKINDOL termékcsaládot, rávilágított a bőr jelentőségére a fizioterápiában és végezetül beszélt az iontoforézis lehetőségeiről.
Dr. László Gábor az MH EK reumatológus főorvosa ismertette az Ultrahang kezelés eljárásait, valamint egy előadás keretében megismerhettük az életkor szakaszait.
Dr. Szokoly Miklós PhD.,a Péterfy Kórház orvos igazgatója, mint mindig most is látványos előadást tartott a Lökéshullám terápiáról, melyet felvételekkel és képekkel tett még érdekesebbé.
Balázs Mária a BTL Magyarország Kft.képviseletében bemutatta korunk legmodernebb BTL-4000 SMART&PREMIUM HANDsFREE Sono UH készüléket.
Vásárhelyi Nagy Ildikó gyógytornász miután egy kicsit megmozgatta a hallgatóságot, megismertette a BOSU lehetőségeit mind a prevencióban, mind a gyógyításban és a sportban.
A Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelő szakasszisztensei: Tóthné Fülep Beatrix, Vizi-Takács Judit, Ihászné Fügedi Éva és Buzás Ildikó gyógymasszőr szemléletes előadásaikban a napi munkájuk tapasztalatait összegezték, új technikákkal ismertették meg a hallgatóságot kiemelve a PERSKINDOL géllel végzett kombinált kezelések hatékonyságát.

Az esemény zárásakor Prof. Dr. Sandra Sándor és Füzes Zsolt egybehangzóan megerősítették, hogy a rendkívül hasznosnak bizonyult közös munkát a jövőben is tovább folytatják.

Szerző: Farkas-Madarász Szilvia
KAESZA