Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Pápán is elindult a Honvéd Testalkati Program

Az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztály - Dr. Juhász Zsolt alezredes programvezetővel és Dr. Györe István sportszakorvossal kibővülve-, 2015 november 12-én a MH Pápa Bázis Repülőtér állományának körében ismertette a Honvéd Testalkati Programot (HTP), a jelentkezés lehetőségét és az 1 évig tartó egyéni, személyre szabott életmód tanácsadás folyamatát.

1609151053

A HTP-vel egyszerre került megrendezésre a három éve elindított MH Egészségmegőrző Prémium Program, melynek célja a vérnyomás, vércukor, koleszterin, PSA és Vicardio (szív-stressz) vizsgálati eredmények alapján felderíteni az egyéni egészségügyi kockázatokat. A személyes konzultációk során, felhívtuk a figyelmet arra, hogy milyen életmód változtatás és/vagy további ellenőrzés szükséges ahhoz, elkerüljék, illetve megelőzzék azokat az esetleg több év múlva kialakuló krónikus megbetegedéseket, amelyek nem csak az egészségügyi-, de a katonai alkalmasságukat is befolyásolhatják. A 2015 áprilisában Budapesten a HM I. objektumában megkezdett és heti rendszerességgel folyó Honvéd Testalkati Programban eddig több mint 40, testsúly rehabilitációs problémával jelentkező vesz részt, akik közül néhányan már jelentős sikereket értek el a leadott testsúlykilogrammok és derék körfogat centiméterek tekintetében. Az egyéni tanácsadásokat magasan kvalifikált, több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező táplálkozáselméleti szakember, mozgás-, edzéselméleti szakember, egészségfejlesztő és egészségpszichológus vezetik, mely szakmai gárda egyedülálló a fegyveres és rendvédelmi állomány körében. Mindkét program sikerességét támasztja alá, hogy az alakulatoktól egyre több az érdeklődő és a részvevő, és a most induló Honvéd Testalkati Programra is egyre nagyobb a jelentkezés. Az MH EK EFO felelős szakemberei a jövőben is hasonló sikerekkel és töretlenül szeretnék folytatni munkájukat az állomány egészségmegőrzése érdekében, amely továbbra is rendelkezésére áll minden egyes érdeklődő számára.

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA