Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Pápán is elindult a Honvéd Testalkati Program

Az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztály - Dr. Juhász Zsolt alezredes programvezetővel és Dr. Györe István sportszakorvossal kibővülve-, 2015 november 12-én a MH Pápa Bázis Repülőtér állományának körében ismertette a Honvéd Testalkati Programot (HTP), a jelentkezés lehetőségét és az 1 évig tartó egyéni, személyre szabott életmód tanácsadás folyamatát.

1609151053

A HTP-vel egyszerre került megrendezésre a három éve elindított MH Egészségmegőrző Prémium Program, melynek célja a vérnyomás, vércukor, koleszterin, PSA és Vicardio (szív-stressz) vizsgálati eredmények alapján felderíteni az egyéni egészségügyi kockázatokat. A személyes konzultációk során, felhívtuk a figyelmet arra, hogy milyen életmód változtatás és/vagy további ellenőrzés szükséges ahhoz, elkerüljék, illetve megelőzzék azokat az esetleg több év múlva kialakuló krónikus megbetegedéseket, amelyek nem csak az egészségügyi-, de a katonai alkalmasságukat is befolyásolhatják. A 2015 áprilisában Budapesten a HM I. objektumában megkezdett és heti rendszerességgel folyó Honvéd Testalkati Programban eddig több mint 40, testsúly rehabilitációs problémával jelentkező vesz részt, akik közül néhányan már jelentős sikereket értek el a leadott testsúlykilogrammok és derék körfogat centiméterek tekintetében. Az egyéni tanácsadásokat magasan kvalifikált, több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező táplálkozáselméleti szakember, mozgás-, edzéselméleti szakember, egészségfejlesztő és egészségpszichológus vezetik, mely szakmai gárda egyedülálló a fegyveres és rendvédelmi állomány körében. Mindkét program sikerességét támasztja alá, hogy az alakulatoktól egyre több az érdeklődő és a részvevő, és a most induló Honvéd Testalkati Programra is egyre nagyobb a jelentkezés. Az MH EK EFO felelős szakemberei a jövőben is hasonló sikerekkel és töretlenül szeretnék folytatni munkájukat az állomány egészségmegőrzése érdekében, amely továbbra is rendelkezésére áll minden egyes érdeklődő számára.

KAESZA