Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Pákozdon járt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet állománya

2014. október 1., szerda 13:08

A Pákozdon található Katonai Emlékparkban 2014. szeptember 26-án került megrendezésre a Honvédelmi Járőrbajnokság a katonai szakközépiskolások részére.

Az egyik végrehajtási ponton a tanulók megpróbálták elsajátítani a katona-egészségügyi alapszintű segélynyújtás alapvető fogásait. Ezen a ponton nyerhettek betekintést a harctéri életmentés, eszköznélküli újraélesztés és a sérültszállítás fogásaiba.
Nagyon fontos a fiatal korosztály felkészítése a honvédelmi ismeretekre. A Járőrbajnokság jó lehetőséget biztosított arra, hogy a tanulók megismerkedhessenek a fent felsorolt egészségügyi feladatokkal. A diákok nagy lelkesedéssel hajtották végre a feladatokat, nagy érdeklődéssel és átéléssel mélyedtek el az imitált sérülések ellátásába, a sebesültek, sérültek megmentésébe.
KAESZA