Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Összefoglaló a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság XVIII. Tudományos Konferenciájáról

2015. december 3., csütörtök 8:52

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság és a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Védelem-egészségügyi Szakosztálya közös szervezésében 2015. november 25-én került megrendezésre a MKKOT XVIII. tudományos konferenciája, melyen 20, a katona egészségügy eredményeit, aktuális kihívásait és kutatásait bemutató tudományos előadás hangzott el.

1609151060

A MH Egészségügyi Központban dr. Németh András nyá. orvos dandártábornok, a társaság elnöke köszöntötte a megjelenteket és a konferencia védnökét Dr. Zsiros Lajos Ph. D nyá. orvos dandártábornokot. A Konferencia négy szekcióban zajlott, az első szekció a műveletek egészségügyi biztosításáról, melynek keretében értékes előadás hangzott el többek között az ukrán háború egészségügyi biztosításának átalakuló rendszeréről, aktualitása révén áttekintésre került Japán II. világháborús biológiai és vegyi fegyver programja, valamint az ISAF misszió egészségügyi tapasztalat feldolgozási eredményei is.

A második szekció a nemzetközi hadgyakorlatok egészségügyi tapasztalatait – Quicksilver 2015, Vigorous Warrior 2015 – dolgozta fel, illetve az interoperabilitás tapasztalatait, valamint a NATO által is minősített telepíthető biológiai laboratórium fejlesztését mutatta be. A harmadik szekció a migrációs helyzet által generált Ideiglenes Biztonsági Határzár és Közös Akarat gyakorlat egészségügyi biztosítási szakfeladatait vette számba, és ezen belül a közegészségügyi biztosítást, mely feladatokban a MH Egészségügyi Központ jelentős állománnyal vesz részt. Ebben a szekcióban számolt be az ORFK két előadója is a rendvédelmi szervek migrációs feladatokkal kapcsolatos tapasztalatairól.

A negyedik szekcióban a kiképzés és továbbképzés témakörben a honvédség állományában végzett stressz kezelési tréningek hatékonyság vizsgálata, valamint az ez évben indult Honvéd Testalkati Program első eredményei kerültek bemutatásra, valamint a szénhidrát szegény transzferrin változása (CDT), alkoholfogyasztók, absztinensek és doppingszert használók körében vizsgálva. A konferencia zárásaként a Társaság elnöke, köszönetét fejezte ki az előadóknak a színvonalas és érdekes előadásokért és tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy a Magyar Katona- és Katasztrófaorvostani Társaság soron következő közgyűlésére és konferenciájára 2016. április 20-án, a XIX. Tudományos Konferenciát 2016. november 23-án rendezik meg. Megköszönte a résztvevők aktív részvételét és a tekintettel a közeledő ünnepekre békés Karácsonyt és sikeres Új Esztendőt kívánt mindenkinek.

1609151060
KAESZA