Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Összefoglaló a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság XVIII. Tudományos Konferenciájáról

2015. december 3., csütörtök 8:52

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság és a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Védelem-egészségügyi Szakosztálya közös szervezésében 2015. november 25-én került megrendezésre a MKKOT XVIII. tudományos konferenciája, melyen 20, a katona egészségügy eredményeit, aktuális kihívásait és kutatásait bemutató tudományos előadás hangzott el.

1609151060

A MH Egészségügyi Központban dr. Németh András nyá. orvos dandártábornok, a társaság elnöke köszöntötte a megjelenteket és a konferencia védnökét Dr. Zsiros Lajos Ph. D nyá. orvos dandártábornokot. A Konferencia négy szekcióban zajlott, az első szekció a műveletek egészségügyi biztosításáról, melynek keretében értékes előadás hangzott el többek között az ukrán háború egészségügyi biztosításának átalakuló rendszeréről, aktualitása révén áttekintésre került Japán II. világháborús biológiai és vegyi fegyver programja, valamint az ISAF misszió egészségügyi tapasztalat feldolgozási eredményei is.

A második szekció a nemzetközi hadgyakorlatok egészségügyi tapasztalatait – Quicksilver 2015, Vigorous Warrior 2015 – dolgozta fel, illetve az interoperabilitás tapasztalatait, valamint a NATO által is minősített telepíthető biológiai laboratórium fejlesztését mutatta be. A harmadik szekció a migrációs helyzet által generált Ideiglenes Biztonsági Határzár és Közös Akarat gyakorlat egészségügyi biztosítási szakfeladatait vette számba, és ezen belül a közegészségügyi biztosítást, mely feladatokban a MH Egészségügyi Központ jelentős állománnyal vesz részt. Ebben a szekcióban számolt be az ORFK két előadója is a rendvédelmi szervek migrációs feladatokkal kapcsolatos tapasztalatairól.

A negyedik szekcióban a kiképzés és továbbképzés témakörben a honvédség állományában végzett stressz kezelési tréningek hatékonyság vizsgálata, valamint az ez évben indult Honvéd Testalkati Program első eredményei kerültek bemutatásra, valamint a szénhidrát szegény transzferrin változása (CDT), alkoholfogyasztók, absztinensek és doppingszert használók körében vizsgálva. A konferencia zárásaként a Társaság elnöke, köszönetét fejezte ki az előadóknak a színvonalas és érdekes előadásokért és tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy a Magyar Katona- és Katasztrófaorvostani Társaság soron következő közgyűlésére és konferenciájára 2016. április 20-án, a XIX. Tudományos Konferenciát 2016. november 23-án rendezik meg. Megköszönte a résztvevők aktív részvételét és a tekintettel a közeledő ünnepekre békés Karácsonyt és sikeres Új Esztendőt kívánt mindenkinek.

1609151060
KAESZA