Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Orvosi fejpajzsokat adományoztak a Honvédkórháznak

2020. június 24., szerda 7:40

400 darab Simlpe Face Shield elnevezésű arcvédő fejpajzsot adományozott a Budapesti Erőmű Zrt. az MH Egészségügyi Központ (MH EK) részére június 23-án, kedden, Budapesten, a Honvédkórházban. Az adományt Vinkovits András, a Budapesti Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át dr. Kun Szabó István vezérőrnagynak, az MH EK parancsnokának, dr. Muzsay Ildikó orvos ezredesnek, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatójának, valamint prof. dr. Csomós Ákos osztályvezető főorvosnak.

1609152251

„A koronavírus okozta járványhelyzet idején – miután a saját dolgozóink védelmét megoldottuk – felmerült bennünk, hogy hol tudnánk még segíteni a közellátásban dolgozók védekezését. Olyat akartunk tenni, ami tükrözi intézményünk szellemiségét és egyben segítséget is nyújt a vírus elleni küzdelemben” – mondta el az átadáson Vinkovits András elnök-vezérigazgató az őket vezérlő indíttatásról. „Amikor sorra vettük a lehetőségeinket, megismertünk egy innovatív magyar csapatot, akik hazai fejlesztésben, hazai alapanyagból, hazai technológiával készítenek egyszerhasználatos Simple Face Shield nevű orvosi arcpajzsokat” – hangsúlyozta. Vinkovits András hozzátette azt is: nem volt kérdés számukra, hogy adományukkal az egészségügyben dolgozókat segítik. „A kórházi dolgozók a járványhelyzet idején is a frontvonalban dolgoztak, ők voltak a leginkább kitéve a vírusfertőzésnek így tudtuk, hogy az orvosoknak, ápolóknak, ápolónőknek nyújtott segítségünkkel segítjük leginkább a védekezést” – mondta.

A Simple Face Shield arcpjazsról prof.dr. Csomós Ákos főorvos, az MH EK Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezetője elmondta: a legnagyobb előnye az, hogy egyszer használatos. „Ennek következtében le- és felvétele is praktikus, mégpedig azért, mert a Honvédkórházban hetente 200 műtét zajlik, és az eddig használt eszközök folyamatos sterilizálása komoly logisztikai szervezést igényelt. Ezzel az egyszer használatos eszközzel azonban a mi munkánk is jelentősen könnyebbé válik és mindemellett ennek az arcpajzsnak a védelmi hatása teljes mértékben megfelel az előírásoknak” – emelte ki a főorvos.

1609152251

A Simple Face Shield arcpajzsot nem csak a műtőkben, hanem a sürgősségi osztályon és minden olyan osztályon tudják majd használni, ahová akut betegellátásra érkeznek a páciensek. Emellett a CT- és a radiológiai vizsgálatra érkezők esetében is alkalmazzák majd. Dr. Csomós Ákos hangsúlyozta: az arcpajzs – a már eddig is használt maszkok mellett – segíthet abban, hogy a Honvédkórház munkatársai a lehető legnagyobb mértékben védve legyenek és ne kapják el a koronavírust.

Bár a veszélyhelyzetet már feloldották, az egészségügyi intézmények – így a Honvédkórház is – még fenntartanak bizonyos óvintézkedéseket, amelyek a megelőzést és a betegek egészségét szolgálják. „Intézményünkben szabály, hogy előre tervezett műtétre nem kerülhet úgy beteg, hogy nem teszteltük le. Azokhoz az akut betegekhez, akiket felveszünk az osztályra, ám nem tudjuk őket kikérdezni, még mindig beöltözünk és megtesszük a vírus elleni védekezés során előírt protokoll intézkedéseket. Emellett a dolgozói beléptetésnél, valamint a személy- és gépjárműforgalomban csak a kötelező testhőmérséklet ellenőrzés után lehet az intézményünkbe belépni” – mondta a főorvos, hozzátéve: a megelőző intézkedéseknek köszönhetően a Honvédkórházban hetek óta nem volt COVID-19 pozitív beteg.

1609152251

Szerző: Ördög Kovács Márton

Fotó: Rácz Tünde

Forrás: honvedelem.hu

KAESZA