Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Ópusztaszeri látogatás a MATASZ szervezésében

A Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) Egészségügyi Tagozata ópusztaszeri kirándulást szervezett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ munkatársai és hozzátartozói részére 2019. szeptember 7-én.

1609151992
A MATASZ Egészségügyi Tagozatának tevékenységében az MH Egészségügyi Központ több munkatársa is aktívan részt vesz, így kézenfekvő volt egy közös, az intézményben dolgozók részére szóló kirándulás megszervezése.

Ópusztaszer az Árpád-kori Magyarország fontos helyszíne. A magyarság történelmének emlékezete nem csupán a nemzeti identitásnak az egyik alapvető összetevője, hanem a honfoglalás és az új ország stabilitásának megteremtése a magyar katonai hagyományok, a Magyar Honvédség eszmei gyökereit is jelenti.

A kiránduláson résztvevők a Nemzeti Történeti Emlékpark Látogató Központjában két rövid 3D-animácios film megtekintésével megismerhették Ópusztaszer, valamint Magyarország történetét a honfoglalástól napjainkig.
1609151992

A filmvetítés után az érdeklődők egy látványos tárlatvezetés során megtekinthették a híres Feszty körképet, valamint az épületben található egyéb kiállításokat. Lehetőség nyílt a park bejárására, a filmvetítésen is említett helyszínek felkeresésre.

Ezt követően az MH Egészségügyi Központban dolgozó, Dr. Szentgyörgyi Viktor őrnagy körbevezette a csoportot a közelben lévő, saját maga által készített zsúpfedeles, földbevájt házak között, amelyeket Árpád-kori régészeti dokumentumok alapján, korabeli anyagok és módszerek felhasználásával rekonstruált. Az intézmény laboratóriumvezető főtisztje történész édesapja révén már gyermekkora óta szerelmese a korai évszázadok történelmének.

1609151992
KAESZA