Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Ön jól hall, de rosszul ért?

A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület idén is folytatja a Honvédkórházzal 2010-ben megkezdett egészségmegőrző és egészségügyi tájékoztató programját. Ennek részeként március 18-án az Egyesület és a Bem József Bajtársi Egyesület számos tagja nagy érdeklődéssel hallgatta dr. Helfferich Frigyes orvos ezredes, a kórház fül-orr-gége és fej-nyaksebészeti osztályvezető főorvosának Ön jól hall, de rosszul ért? című előadását.

A fórum során a résztvevők alapos betekintést kaptak az emberi kor előrehaladtával járó halláskárosodás tényszerű okairól, annak kezelési módjairól és az azzal összefüggő számos külső és belső szervi tényezőkről. A jelenlévők igen hasznos információk birtokába jutottak a gégészet aktuális problematikája kezelési lehetőségeiről is. Számukra az újdonság erejével hatott az az információ, hogy a mai orvostudomány már eljutott arra a szintre, hogy – igaz, nem kis anyagi áldozatért – tudnak úgynevezett műfül-beépítéseket, csiga-kiesés pótlásokat is végezni, leginkább a fiatal, halláskárosodással született honfitársainknál, a teljes minőségű életük érdekében.

A nagy figyelemmel kísért előadás után a főorvos még a téma iránt érdeklődők számos, személyes kérdéseire is válaszolt.

Forrás: honvedelem.hu

KAESZA