Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Oltásokkal kapcsolatos intézkedések, járványügyi összefoglaló IV.

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

A koronavírus-elleni védőoltásokra való felkészülés első állomásaként 2020. december 10-én kijelölték intézményünket is.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározottak szerint megkezdtük az oltópontok személyi- és technikai feltételeinek felmérését, majd megteremtését.
 
Az oltások felvétele önkéntes alapú, regisztrációhoz kötött.
 
A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály dolgozói közül nagyságrendileg 20-an, akik korábban jelentkeztek, megkapták a Pfizer cég vakcináját december 27-én.
 
Az MH Egészségügyi Központban december 30-án kezdtük meg az oltások beadását, első körben a frontvonalban dolgozó intenzíves, sürgősségis, valamint COVID-osztályos orvosok és szakdolgozók részére.
 
A kezdetben 6 oltópontot további 8-cal bővítettük, így ma már 14 rendelőben tudjuk végezni szakembereinkkel az oltások beadását. További bővítések előkészítése folyamatban van.
 
Az NNK által meghatározott oltópontok számával kijelöltük az oltópontok helyét, felkészültünk a tömeges oltásokra.
 
Az MH EK megújult honlapján január 25-én megkezdődött az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók oltási regisztrációja.
 
Az NNK által meghatározott létszámban (összesen 675 fő) 2021. február 04-06. között befejeztük a veszélyeztetett, 80 év feletti korosztály első körös oltását. A járóbeteg rendelőkben kialakított helyszíneken gyorsan és biztonságosan végezzük az előzetes regisztrációval bejelentkezett, idős állampolgárok védőoltásának beadását.
KAESZA