Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Olaszországban is megemlékeztek az 1956-os forradalomról

2019. október 29., kedd 13:56

Magyarország római nagykövetének meghívására az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett rendezvényein vett részt Szabó István honvédelmi államtitkár Olaszországban.

1609152033

A látogatás Prof. Dr. Pintér Lajos, az MH Egészségügyi Központ miniszteri megbízottja, veronai tiszteletbeli főkonzul szervezésében valósult meg. A kétnapos megemlékezés első napján a római Via dei Cestarinál található emléktáblánál rótta le tiszteletét a magyar delegáció, ahol magyar és olasz nyelven emléktábla jelzi, hogy az épületben 1958–1964 között a forradalom és szabadságharc menekült diákjai számára biztosított kollégiumi szállást Olaszország kormánya.

„Nemzeti sajátosságaink egyike, hogy a magyar ünnepek a szabadságról szólnak. Október 23-a is a szabadság ünnepe. Ez a nap a szabad Magyarország születésnapja, mindannyiunk ünnepe. Magába sűríti mindazt, amit a magyarság kívánt, amire vágyott, amit magának követelt. Október 23-án egy percre megállunk, és számot vetünk azzal, mit is hagytak örökül az ’56-os hősök. Legalább egy percre, csendben megállunk, hogy tisztelegjünk azok előtt, akiknek szellemi örökét tovább éltetni minden magyar ember kötelessége” – hangzottak Szabó István államtitkár emlékező gondolatai Rómában.

1609152095

A római nagykövetségen tartott ünnepi megemlékezést és nagyszabású fogadást követően a rendezvények Capestranoban, Kapisztrán Szent János szülőfalujában folytatódtak, aki éppen ötszáz évvel az 1956-os események előtt, október 23-án hunyt el.

„Capestranoban összefonódik az olasz és a magyar történelem, hiszen Kapisztrán Szent János Hunyadi János kormányzó oldalán, a magyar katonákkal együtt részt vett a Nándorfehérvári csatában. Kapisztrán Szent János példakép. Életműve és hősi tettei teszik azzá, amelyek nyomán Olaszországban és Magyarországon évszázadok múltával is emlékezünk rá. Az idén megalakításának 25. évfordulóját ünneplő Tábori Püspökség védőszentjévé választotta őt. Tábori lelkészeink a világ számos pontján szolgáló magyar katonáknak viszik el a kapisztráni gondolatokat, tanokat, fenntartva emlékét a 21. század magyar katonái számára” – hangzott el a rendezvényen.

Forrás: honvedelem.hu

KAESZA