Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Tájékoztatás az Astra-Zeneca oltás elhalasztásáról

2021. márc. 5. 13:00:50

Tájékoztatjuk az érintett lakosokat, hogy az Operatív Törzs döntése szerint március 6-7-én az Astra-Zeneca oltás elmarad. Az oltás új időpontjáról központi értesítést fognak kapni. Kérjük megértésüket!

Részletek

Oktató Kórház címet kapott a Honvédkórház

2012. november 29., csütörtök 15:19

Oktató Kórház címet igazoló oklevelet vett át november 23-án délután Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Honvédkórház megbízott parancsnoka a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánjától, Prof. Dr. Karádi Istvántól.

Az átadásra a Honvédkórház központi telephelyén került sor, ahol beszédében Szabó István mérnök dandártábornok mérföldkőnek nevezte, hogy a Honvédkórház megkapta az Oktató Kórház címet: mint fogalmazott, az elmúlt több mint száz évben elvégzett munka a kiválóan felkészült orvosi és egészségügyi állomány elismerését jelenti. „A kitüntető cím a több évtizedes elkötelezett szakmai munkát jelzi” − mondta. A magyar egészségügyben meghatározó szerepet játszó intézmény amúgy is szerteágazó feladatrendszere ezáltal még egy feladattal bővül az oktatás révén. Mindez egyszerre kitüntetés, kötelesség és lehetőség, hiszen a kórház munkatársai így tudásuk, tapasztalataik mellett átadhatják szakmai tisztességüket is az újabb generációknak, és példát mutathatnak számukra tartás tekintetében. Mindez a jövő nemzedék szempontjából is kulcsfontosságú. Szabó tábornok megköszönte a bizalmat és a kórház állományának munkáját, akik nélkül az elismerés elnyerése nem történhetett volna meg. Dr. Karádi István köszöntőjében részletesen méltatta a Honvédkórház tevékenységét. Az ünnepségen dr. Borbíró Zoltán, az intézmény miniszteri biztosa, a honvédelmi tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára is részt vett.
KAESZA