Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Népszerű volt a PRÉMIUM szolgáltatás Balatonkenesén

2014. augusztus 19., kedd 16:26

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztály szakemberei ezen a nyáron is több alkalommal szervezték meg a MH Egészségmegőrző Programot kiegészítő PRÉMIUM szolgáltatásukat a MH Balatonkenesei Rekreációs Központban üdülő vendégek részére, térítésmentesen.

Tapasztalatuk szerint a nyári szabadság alatt, a pihenésüket töltők sokkal nyitottabbak az egészségi állapotukkal kapcsolatos programokon való részvételre, mivel nincs időkényszer és – a jól működő előzetes bejelentkezés alapján – várakozni sem kell a vizsgálatok elvégzésére.

1609150870

A hagyományos vérnyomás, pulzus, vércukor, – és koleszterin mérésen felül pulzoximetria, a menedzser szűrésekben is használt szívstressz (VICARDIO) vizsgálat, és a 40 év feletti férfiak körében PSA szűrés (prosztata antigán meghatározás) is szerepelt. A program célja, hogy az egyéni ismeretszint felmérése mellett, – melyről a totók kitöltése során kaptunk tájékoztatást – szűrővizsgálattal is kiegészítve meghatározásra kerüljenek az egyéni ismert, vagy eddig még ismeretlen egészségi kockázatok.

1609150870

A személyes konzultáció során az életmódból adódó rizikótényezőkről és a változtatás lehetőségeiről az életmód tanácsadó, az egészségpszichológus, a táplálkozástudományi szakértő és a mentálhigiénés egészségfejlesztő egyénre szabott javaslatait kapták kézhez.

1609150870

Az üdülési időben szervezett prevenciós programok másik nagy előnye, hogy a családok közösen vesznek részt a vizsgálatokban, és így a kognitív információ átadással kiegészítve nagyobb a közös, családi életmódváltás beindításának lehetősége is, melynek sikerét a visszatérő látogatóink is igazoltak július 18-án és augusztus 15-én.

A térítésmentes szolgáltatás legközelebb 2014. szeptember 4-én lesz igénybe vehető ismét a balatonkenesei üdülőben.

Dr. Sótér Andrea alezredes osztályvezető

KAESZA