Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Nélkülözhetetlen képességek

2014. március 24., hétfő 14:57

Új vezetőséggel és új helyszínen folytatja a munkát a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (KEKK). Az intézménnyel kapcsolatos változásokról Hende Csaba honvédelmi miniszter beszélt március 21-én, pénteken a fővárosban.

A tárcavezető elmondta: a központ egy jobb helyszínen, a Honvédkórházban folytatja a tevékenységét, ami nem csak a költséghatékonyság miatt, hanem a munka szempontjából is kiváló döntés volt. A szinergia újabb sikereket hozhat, hiszen a cél, hogy előmozdítsák a NATO egészségügyi képességeinek fejlődését. A végső cél, hogy az orvosok és az egészségügyi személyzet – tartozzanak bármely ország, bármely kötelékéhez – tökéletes összhangban tudjanak egymás mellett, de legfőképpen a sebesültekért és a betegekért dolgozni – fűzte hozzá. Nem csak háborúban, hanem például természeti katasztrófák idején, esetleg járványok kitörésénél is komoly segítséget jelenthet a KEKK például az összeomlott egészségügy újjászervezésében.

1609150826
Változásokat jelentett be Hende Csaba
Hende Csaba a központról elmondta, hogy a jelenleg nyolc tagállammal – Magyarország, Csehország, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és Románia – munkálkodik, és 2009 óta működik Budapesten. Mint bejelentette, az Egyesült Államok és Belgium csatlakozása a következő hónapokban várható.

A központ új igazgatója, Stefan Kowitz orvos dandártábornok beszédében elmondta, hogy Magyarország az első poszt-szovjet államok között volt, amelyeket felvettek az észak-atlanti szövetségbe, és azóta is aktív, elhivatott tagállamnak számít. „Úgy vélem, ezt jól mutatja a mintegy ezerfős ambíciószint a külföldi missziók tekintetében és számos egyéb hozzájárulás, mint például az is, hogy Magyarország a NATO KEKK keretnemzete” – fűzte hozzá. A dandártábornok emlékeztetett, hogy a központ hozzájárul a NATO missziós erőinek jobb felkészítéséhez és védelméhez, különösen a fertőző betegségek és a bioterrorizmus terén, a Missziós Erők Egészségügyi Megfigyelő Rendszerének Fejlesztésén keresztül, amelyet a központ müncheni osztálya végez. Hozzátette, a legmagasabb színvonalú betegellátás megteremtéséhez fontosnak tartják, hogy közeli kapcsolatot tartsanak fenn a polgári egészségügyi ellátás rendszereivel is. Ennek nyomán kötöttek együttműködési megállapodást az egészségügyi központtal, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karával.

1609150826
Bemutatkozott az új vezető
Az új igazgató Kopcsó István orvos dandártábornokot váltotta, helyettese Fazekas László orvos ezredes lett. Az seményen mások mellett jelen volt Vargha Tamás, a tárca parlamenti államtitkára, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és a Magyarországra akkreditált külképviseletek több tagja.

Megjelent: www.honvedelem.hu

Fotó: Rácz Tünde

KAESZA