Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-futás Budapesten: „Ma mindenki győztes”

2016. szeptember 27., kedd 7:23

Több ezer futó – köztük katonák, honvédelmi dolgozók és civilek – részvételével startolt el a NATO-futás szeptember 25-én, Budapesten. A budapesti Vérmezőről induló sportrendezvény rajtját dr. Simicskó István honvédelmi miniszter indította el, aki maga is csatlakozott a mezőnyhöz.

1609151173
Összesen mintegy 4500-an, köztük tizenkét külföldi NATO-tagország katonái álltak rajthoz a Budapesti Atlétikai Szövetség által szervezett sporteseményen vasárnap délelőtt. Az idén is több kategóriában – egyéni, csapatverseny, váltó – megrendezett NATO-futásra a Magyar Honvédség alakulataitól több mint háromszázan érkeztek.
A tizenegy órás rajtot követően a mezőny egy darabig még együtt maradt, majd ki-ki a saját tempójában igyekezett célba érni. „Ma mindenki győztes, mert legyőzte a maga lustaságát és gyengeségeit” − mondta a célba beérkezve Simicskó István. Mint mondta, a résztvevők bátorító és buzdító csapatszellemben futottak, és a mai nap ismét bebizonyította: a sport olyan közös nyelv, amely nemzetiségtől, pártállástól, nemtől, kortól függetlenül összehozza az embereket.
1609151174
A NATO-futást először 2008-ban rendezték meg Magyarországon, amelyen közel 1000 fő vett részt. 2014-ben, a honvédelmi tárca és a Budapesti Atlétikai Szövetség szorosabbra fűzött kapcsolata révén, már a tagállamok és partnerországok is meghívást kaptak a rendezvényre. A Magyar Honvédség a kezdetek óta közreműködik a rendezvény logisztikai biztosításában, idén katonai díszelgők bemutatóival, fellépésekkel, valamint helyszíni toborzással emelte az esemény színvonalát.
A rendezvény ünnepélyes zárásaként az érmeket dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Nevelési és Sportintegrációs Osztályának vezetője adta át a díjazottaknak.
1609151174

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Tóth László

ESZA