Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

NATO-futás Budapesten: „Ma mindenki győztes”

Több ezer futó – köztük katonák, honvédelmi dolgozók és civilek – részvételével startolt el a NATO-futás szeptember 25-én, Budapesten. A budapesti Vérmezőről induló sportrendezvény rajtját dr. Simicskó István honvédelmi miniszter indította el, aki maga is csatlakozott a mezőnyhöz.

1609151173
Összesen mintegy 4500-an, köztük tizenkét külföldi NATO-tagország katonái álltak rajthoz a Budapesti Atlétikai Szövetség által szervezett sporteseményen vasárnap délelőtt. Az idén is több kategóriában – egyéni, csapatverseny, váltó – megrendezett NATO-futásra a Magyar Honvédség alakulataitól több mint háromszázan érkeztek.
A tizenegy órás rajtot követően a mezőny egy darabig még együtt maradt, majd ki-ki a saját tempójában igyekezett célba érni. „Ma mindenki győztes, mert legyőzte a maga lustaságát és gyengeségeit” − mondta a célba beérkezve Simicskó István. Mint mondta, a résztvevők bátorító és buzdító csapatszellemben futottak, és a mai nap ismét bebizonyította: a sport olyan közös nyelv, amely nemzetiségtől, pártállástól, nemtől, kortól függetlenül összehozza az embereket.
1609151174
A NATO-futást először 2008-ban rendezték meg Magyarországon, amelyen közel 1000 fő vett részt. 2014-ben, a honvédelmi tárca és a Budapesti Atlétikai Szövetség szorosabbra fűzött kapcsolata révén, már a tagállamok és partnerországok is meghívást kaptak a rendezvényre. A Magyar Honvédség a kezdetek óta közreműködik a rendezvény logisztikai biztosításában, idén katonai díszelgők bemutatóival, fellépésekkel, valamint helyszíni toborzással emelte az esemény színvonalát.
A rendezvény ünnepélyes zárásaként az érmeket dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Nevelési és Sportintegrációs Osztályának vezetője adta át a díjazottaknak.
1609151174

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Tóth László

KAESZA