Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Nagy értékű adományban részesült az MH Egészségügyi Központ

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ | 

Az oxigén szaturáció mérését kiegészítő, szén-dioxid mennyiséget meghatározó mintavételi (kapnográf) eszközt adományozott az MH Egészségügyi Központ részére Nagy László 2021. december 07-én. Az adományozó hosszú éveken keresztül részt vett a katona-egészségügy fejlesztésében, ezért gondolta úgy, hogy a felajánlásával a Magyar Honvédséget szeretné támogatni.

IMG_1145_jav

Az adományozott szenzor betegőrző monitorhoz csatlakoztatható és segítségével a kilélegzett levegő szén-dioxid (CO2) szintje állapítható meg intubált betegek esetében. A CO2 szint monitorozása során megállapítható a beteg légzési állapota, valamint nyomonkövethető a betegnél alkalmazott terápia hatékonyságának eredményessége.

Az eszköz felhasználható a Magyar Honvédség MEDEVAC (Medical Evacuation - egészségügyi kiűrítés) képességének fejlesztésére. Az adományt Dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, valamint Prof. Dr. Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója vette át.

IMG_1158_jav
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA