Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Munkaértekezlet a Honvéd Testalkati Program MH szintű feladatairól

Az MH Egészségügyi Központ és az MH Kiképzési és Doktrinális Központ 2016. január 14-én, a katonai szolgálatra való egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságról, valamint a felülvizsgálati eljárásról szóló 10/2015 (VII. 30.) HM rendeletben foglalt testalkati ajánlásokról és a Honvéd Testalkati Programról egyeztető értekezletet tartott. Az értekezleten 62 fő, a témában érintett összes kijelölt kiképzési, egészségügyi valamint testnevelő szakállomány részt vett.

1609151077

Dr. Sótér Andrea alezredes – mint a HTP program MH szintű koordinálásáért felelős MH EK Egészségfejlesztési Osztály osztályvezetője – tájékoztatást adott az április óta megtett feladatokról, majd ezt követően Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka összegezte a Honvéd Testalkati Program jelentőségét és aktualitását. A testalkati mutatók mérése, a ráépülő program egy mérföldkő lehet a Magyar Honvédség személyi állományának életében, amely jelenleg még ajánlás, de pár év múlva már jogszabály teheti kötelezővé a nem megfelelő testalkati mutatókkal rendelkezők részvételét a HTP-ben. Szabó vezérőrnagy fel hívta a figyelmet, hogy a honvédek hadrafoghatóságának érdekében nélkülözhetetlen a jó egészségi és edzettségi állapot kialakítása, illetve annak fenntartása, különösen azért, mert a nyugdíjkorhatár emelése miatt már idősebb korosztályról is beszélni kell a Magyar Honvédséget illetően. Mint aktív sportember – megerősítette, hogy a jó fizikum és egészség megőrzése irányába a katonák személyes igényszintje egyre növekvő tendenciát mutat.

1609151077

Ezt követően Dr. Juhász Zsolt alezredes (HTP programvezető) vezetésével a munkacsoport értekezlet megkezdte munkáját és Dr. Györe István Attila, az MH EK EFO HTP-ért felelős főorvosa ismertette a Rendelet testalkati ajánlásokat tartalmazó mellékletein keresztül, a HTP-vel kapcsolatos jövőbeni végrehajtási tervezetet. Az előadást követően a szakterületek felelősei röviden összefoglalták a HTP-s tapasztalataikat és az előterjesztett tervezettel kapcsolatos véleményüket. Összességében a szolgálati ágak képviselői egységes álláspontra jutottak abban, hogy a testalkati mutatók mérésére az MH EK EFO által javasolt végrehajtási mód elfogadható és a jövőben annak megfelelően fog végrehajtásra kerülni.

1609151077
KAESZA