Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Munkaértekezlet a Honvéd Testalkati Program MH szintű feladatairól

2016. január 21., csütörtök 7:54

Az MH Egészségügyi Központ és az MH Kiképzési és Doktrinális Központ 2016. január 14-én, a katonai szolgálatra való egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságról, valamint a felülvizsgálati eljárásról szóló 10/2015 (VII. 30.) HM rendeletben foglalt testalkati ajánlásokról és a Honvéd Testalkati Programról egyeztető értekezletet tartott. Az értekezleten 62 fő, a témában érintett összes kijelölt kiképzési, egészségügyi valamint testnevelő szakállomány részt vett.

1609151077

Dr. Sótér Andrea alezredes – mint a HTP program MH szintű koordinálásáért felelős MH EK Egészségfejlesztési Osztály osztályvezetője – tájékoztatást adott az április óta megtett feladatokról, majd ezt követően Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka összegezte a Honvéd Testalkati Program jelentőségét és aktualitását. A testalkati mutatók mérése, a ráépülő program egy mérföldkő lehet a Magyar Honvédség személyi állományának életében, amely jelenleg még ajánlás, de pár év múlva már jogszabály teheti kötelezővé a nem megfelelő testalkati mutatókkal rendelkezők részvételét a HTP-ben. Szabó vezérőrnagy fel hívta a figyelmet, hogy a honvédek hadrafoghatóságának érdekében nélkülözhetetlen a jó egészségi és edzettségi állapot kialakítása, illetve annak fenntartása, különösen azért, mert a nyugdíjkorhatár emelése miatt már idősebb korosztályról is beszélni kell a Magyar Honvédséget illetően. Mint aktív sportember – megerősítette, hogy a jó fizikum és egészség megőrzése irányába a katonák személyes igényszintje egyre növekvő tendenciát mutat.

1609151077

Ezt követően Dr. Juhász Zsolt alezredes (HTP programvezető) vezetésével a munkacsoport értekezlet megkezdte munkáját és Dr. Györe István Attila, az MH EK EFO HTP-ért felelős főorvosa ismertette a Rendelet testalkati ajánlásokat tartalmazó mellékletein keresztül, a HTP-vel kapcsolatos jövőbeni végrehajtási tervezetet. Az előadást követően a szakterületek felelősei röviden összefoglalták a HTP-s tapasztalataikat és az előterjesztett tervezettel kapcsolatos véleményüket. Összességében a szolgálati ágak képviselői egységes álláspontra jutottak abban, hogy a testalkati mutatók mérésére az MH EK EFO által javasolt végrehajtási mód elfogadható és a jövőben annak megfelelően fog végrehajtásra kerülni.

1609151077
KAESZA