Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Mintegy 900 millió forintnyi fejlesztést hajtottak végre az MH Egészségügyi Központban

2018. április 18., szerda 15:37

A jó minőségű betegellátás nemcsak a katonák, de a közösség érdeke is, ezért a Magyar Honvédség kiemelt feladatként tekint az egészségügyre, s annak fejlesztésére – mondta Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka április 18-án, szerdán, a fővárosban, az intézmény épületenergetikai korszerűsítését bemutató sajtótájékoztatón. 

A vezérőrnagy elmondta, az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával és a magyar állam társfinanszírozásával megvalósult energetikai korszerűsítés 887 millió forintba került, és az intézmény három budapesti, illetve egy balatonfüredi telephelyének hét épületét érintette. A projekt során hőszigeteléssel látták el az épületeket, kicserélték a nyílászárókat, valamint két helyen napelemrendszert is telepítettek. Szavai szerint a fejlesztések nélkülözhetetlenek az MH Egészségügyi Központ számára, hiszen munkájukat minél magasabb színvonalon, de költséghatékonyan szeretnék végezni. Fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy az Egészséges Budapest Program keretében pedig 3,7 milliárd forintnyi orvostechnikai eszközt vásárolnak, ami szintén a magas szintű gyógyítást szolgálja. Ezzel párhuzamosan még a közeljövőben több más épületük is megújulhat – fűzte hozzá. Kitért arra is, a kormányzati segítségeknek, illetve a felelős gazdálkodásnak köszönhetően az intézmény az első negyedévet adósságállomány nélkül zárta.
1609151579
Cseppentő József ezredes, a HM Védelemgazdasági Hivatal infrastrukturális igazgatója azt mondta: a projekt nagy lehetőséget, sőt előrelépést jelent a Magyar Honvédség életében, hiszen nemcsak előmozdítja a középületeik energiahatékony működést, de lehetővé teszi a megújuló energia használatát és hozzájárul a környezeti terhelés csökkentéséhez is. Az érintett épületek többsége XX. századi, de van közöttük olyan is, amely a XIX. század végén készült.
1609151579
Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti telephelyén például 163 nyílászárót cseréltek ki, a Tünde utcai telephelyen 3100 négyzetméternyi homlokzatot láttak el hőszigeteléssel, míg az épületek teteje – 2500 négyzetméteren – új hő- és vízszigetelést kapott. A Szanatórium utcai és a balatonfüredi telephelyeken szintén nyílászárókat cseréltek és felújították a szigetelést, valamint az előbbin kaptak helyet a háztartási méretű, 20 kW-os napelemrendszerek is. Balatonfüreden a lapos tető korszerűsítése után lehetőség van egy nagyobb teljesítményű, 50 kW-os napelemrendszer telepítésére. A projektben összesen 1438 nyílászárót cseréltek ki, s mintegy 10 ezer négyzetméternyi homlokzatot, illetve 5800 négyzetméternyi lapos tetőt láttak el hőszigeteléssel.
1609151580
Forrás: honvedelem.hu
Szerző: Nyulas Szabolcs
Fotó: Szabó Lajos zászlós
KAESZA