Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

„Mindegy melyiket, csak beadják”

Szerző: Antal Ferenc | Fotó: Tóth László |  2021. május 11., kedd 20:43

Folytatódott a Nógrád megyei kistelepülések lakóinak védőoltása május 11-én, kedden. A Magyar Honvédség mobil oltóállomásai ezúttal Mátraverebély, Romhány, Érsekvadkert és Dejtár központjában tűntek fel.

Oltás_Mátraverebély (3)

Profi szervezés, gyors regisztráció és barátságos katonák fogadták azokat, akik számára egyáltalán nem, vagy rendkívül nehezen lenne megoldható a kórházi oltópontokra való eljutás.

„Amint megláttam a honvédségi oltóbuszt, azonnal megálltam” - mondta kérdésünkre egy mátraverebélyi lakos, aki a regisztrációt követően szinte rögtön megkapta a védőoltást. „Ha már adott a lehetőség, élek is vele, nemcsak magam miatt, hanem a hozzátartozóim miatt is. A családom minden tagja felvette az oltást: édesapám - aki sajnos tüdőbeteg – Modernát, édesanyám Pfizert, nővérem pedig Szputnyikot kapott. Mindegy melyiket, csak beadják” – tette hozzá.

A szomszédos településen, Romhányban is hasonló kép fogadta az oltásra érkezőket: nincsenek tömött sorok, az emberek időpontra érkeznek és hamar végeznek. Ottjártunkkor a katonák egy, az oltást éppen megkapott család tagjait kísérték a várakozó helyiségbe.

Oltás_Dejtár (5)

„A múlt héten regisztráltunk és már túl is estünk rajta” – mondta Novák Zoltán, aki családjával a szomszédos településről érkezett az oltóállomásra. Hozzátette: eddig sikeresen elkerülték a fertőzést, mégsem volt kérdés, hogy az oltás beadatás mellett döntenek. „Nem szeretnénk kórházba vagy lélegeztetőgépre kerülni, illetve el akarjuk kerülni a súlyos szövődményeket” – mondta a családfő. „Én emellett külföldre szeretnék utazni, kikapcsolódni, világot látni, amit eddig sajnos nem tehettem meg” – tette hozzá lánya, Valéria.

A Magyar Honvédség egészségügyi szakemberei ezeken a településeken is a Johnson&Johnson egyadagos vakcinájával oltottak.

„A nemzetközileg is elfogadott egydózisú vakcinával, a Janssen-nel immunizálunk, aminek legnagyobb előnye, hogy csupán egyszer kell oltani vele. Szerkezetileg inkább az AstraZenecához hasonlít, a beadást követően 10-14 nap alatt ad magas védettséget” – mondta dr. Aranyi Marietta, az MH Egészségügyi Központ orvosa, majd hozzátette, hogy akik általában félnek az oltástól, azok is szívesebben adatják be az egydózisú vakcinát.

Oltás_Érsekvadkert (3)

Dr. Őszi Attila Csaba, Érsekvadkert polgármestere - aki maga is átesett a fertőzésen - szintén örömét és köszönetét fejezte ki, hogy a honvédség besegít a megyei oltási feladatokba.

„Több szempontból is nagy lehetőség számunkra a Magyar Honvédség nyújtotta segítség. A mobil oltópontok reggeltől estig a helyszínen vannak, így azok is vakcinához jutnak, akik a munkából igyekeznek haza. A háziorvosok nem tudnának ennyire rugalmasak lenni. Arra biztatok mindenkit, hogy oltassa be magát, hiszen a vakcina életet menthet. A családom és a kollegáim közül is többen elkapták a vírust, sajnos egyik kolleganőnk belehalt a fertőzésbe” – figyelmeztetett a polgármester.

GALÉRIA - DEJTÁR

GALÉRIA - ÉRSEKVADKERT

GALÉRIA - MÁTRAVEREBÉLY

GALÉRIA - ROMHÁNY

Forrás: honvedelem.hu
KAESZA