Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Milliméter hullám a fizioterápiában

2017. április 24., hétfő 12:21

Családias hangulatú szakmai továbbképzést tartott a Honvédkórház Reumatológia és Fizioterápia szakrendelő 2017. április 22-én. Az előadások a milliméter hullámtartomány emberi szervezetre gyakorolt hatásával foglalkoztak, melyek egy része a gyakorlati tapasztalatokat összegezte és ismer-tette. A pódiumon az ismert szakértők mellett új előadók is megjelentek, és tartalmas előadással mutatkoztak be.

1609151293
Megszokott, magas színvonalú előadást tartott Andrej Anatoljevics Szinyickij professzor, aki a milliméter hullámterápia területén végzett tudományos kutatómunkájának újabb eredményeit ismertette. Felvázolta a szervezet energia-információs rendszerét, majd gyakorlott pilótaként navi-gálta benne a hallgatóságot. Tapasztalatait statisztikai eredményekkel támasztotta alá, a következ-mény nem is maradt el: hallgatói számos kérdéssel árasztották el.
Tóthné Fülep Beatrix két témáról is beszélt: felvázolta a milliméter hullámterápia alkalmazásának kronológiáját, és részletesen ismertette a BioTrem technológiát, illetve ennek a psoriasisban elért eredményeit.
Vizi-Takács Judit segített elhelyezni ezt az új kezelési lehetőséget a már ismert fizioterápiás eljá-rások között, amelynek fontossága a kombinált terápiában figyelhető meg igazán.
Kovács Zsuzsanna a milliméter hullám fizikai sajátosságairól beszélt.
Sandra Sándor professzor – mellesleg jó házigazdaként tolmácsolt is a vendégeknek – két, egy-máshoz szorosan kötődő előadást tartott. Ezek a terápia során a szervezetben lezajló változásokat ismertették, előbb a kémiai folyamatok megközelítésével, majd a másodikban a keringési rendszer-re gyakorolt hatásokat vázolta fel.
Győrffy Ágnes pszichológus lebilincselő előadást tartott a szorongásos kórképekről.
1609151293

Trapp Bernadett a milliméter hullámterápia kicsit misztikus hatásáról beszélt: a stresszterápiáról. Emlékeztetett a férfi és női lelkivilág eltérő sajátosságaira. Beszélt a nemek közti, évszázadok óta fennálló feszültségforrásokról meg a modern kor terheiről – melyeket a saját bőrünkön is érezhe-tünk a mindennapokban.
1609151293

Kovács Emese a népbetegségnek mondható szénanátha (rhinitis allergica) kezelésében alkalma-zott milliméter hullámterápia lehetőségeiről beszélt, felvázolva egy beteg 14 napos terápiás tervét.
Lichtmann László a terápiának a sportban, az edzések során lehetséges felhasználási módjait mutatta be, különös tekintettel a fiatal és idősebb sportolók mozgásszervi panaszaira. A milliméter hullámterápia nagy hatékonyságú lehet a szervezet extrém fizikai megterheléshez alkalmazkodá-sának növelése érdekében, illetve a túledzettség szindróma megelőzésében.
A szervezők nem kis örömére a hallgatóság igen aktívan vette ki részét a közös gondolkodásból: hozzászólásokkal, érdekes kérdésekkel.
1609151294

A résztvevők nagy része már ismerősként fogadta ezt a viszonylag újkeletű terápiás lehetősé-get. Az európai és amerikai orvostudomány még csak most ismerkedik vele, habár Oroszországban 1974 óta tartozik a fizioterápiás egységek alap felszereléséhez. Ez egyébként jelzi azt is, hogy a kele-ti és nyugati orvoslás között napjainkban fennáll nem is kevés ellentét. Pedig ugyanazt a problémát kezelik, csak más oldalról megközelítve.
Csak remélni lehet, hogy egyszer eljön az az idő, amikor a keleti hagyomány és a nyugati tudo-mány szorosabban együttműködve segítheti hozzá az embereket az egészségesebb, kiegyensúlyo-zottabb élethez.
1609151294

MH EK Reumatológiai és Fizioterápiás profil
KAESZA