Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Migrációs ellátásban nyújtottak segítséget a Honvédkórház dolgozói

2015. július 27., hétfő 10:41

A Honvédkórház dolgozóiból is álló AMS Speciális Mentési Csoport a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve segített az egészségügyi ellátásra és szűrővizsgálatokra szoruló migránsok támogatásában Szegeden és a környező határterületeken 2015. július 11-e és 20-a között.

1609151023

Az AMS Speciális Mentési Csoport, melynek néhány tagja a Honvédkórház munkatársa a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve korábban többször is segített a Szeged mellett lévő tanyákon élőknek.
1609151023

A legutóbbi feladatuk során azonban minden szakmai tapasztalatukra szükség volt, hiszen a déli határon megjelenő menekültek egészségügyi ellátásához kérte segítségül őket a megyei rendfenntartó szervezet.
A mentési csoportnak rengeteg beteget kellett ellátnia, ami abból adódott, hogy a menekültek sokat gyalogoltak, ezért gyakran kritikus egészségügyi állapotban érkeztek Magyarországra.
A legtöbb esetben végtagsérülés, kiszáradtság, kimerülés okozta panaszokat láttak el a csoport tagjai, de egy másfél éves kisgyermeket újra is kellett éleszteniük. A nagy melegre való tekintettel a Speciális Mentési Csoport ügyeletet is tartott a határmentén, ahol a Rendőr-főkapitánysággal közösen vizet is osztottak.
1609151023

A csoport szakemberei erejükön felül, napi 20 órát dolgoztak, annak érdekében, hogy minden ellátásra szoruló időben megkaphassa az egészségügyi segítséget.
Fotó: AMS/Facebook

Ursinyi Krisztián – interjú M1 M ESTE – AMS mentők 28. perctől
http: //www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2015–07–26-i-adas/
KAESZA