Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Migrációs ellátásban nyújtottak segítséget a Honvédkórház dolgozói

A Honvédkórház dolgozóiból is álló AMS Speciális Mentési Csoport a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve segített az egészségügyi ellátásra és szűrővizsgálatokra szoruló migránsok támogatásában Szegeden és a környező határterületeken 2015. július 11-e és 20-a között.

1609151023

Az AMS Speciális Mentési Csoport, melynek néhány tagja a Honvédkórház munkatársa a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve korábban többször is segített a Szeged mellett lévő tanyákon élőknek.
1609151023

A legutóbbi feladatuk során azonban minden szakmai tapasztalatukra szükség volt, hiszen a déli határon megjelenő menekültek egészségügyi ellátásához kérte segítségül őket a megyei rendfenntartó szervezet.
A mentési csoportnak rengeteg beteget kellett ellátnia, ami abból adódott, hogy a menekültek sokat gyalogoltak, ezért gyakran kritikus egészségügyi állapotban érkeztek Magyarországra.
A legtöbb esetben végtagsérülés, kiszáradtság, kimerülés okozta panaszokat láttak el a csoport tagjai, de egy másfél éves kisgyermeket újra is kellett éleszteniük. A nagy melegre való tekintettel a Speciális Mentési Csoport ügyeletet is tartott a határmentén, ahol a Rendőr-főkapitánysággal közösen vizet is osztottak.
1609151023

A csoport szakemberei erejükön felül, napi 20 órát dolgoztak, annak érdekében, hogy minden ellátásra szoruló időben megkaphassa az egészségügyi segítséget.
Fotó: AMS/Facebook

Ursinyi Krisztián – interjú M1 M ESTE – AMS mentők 28. perctől
http: //www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2015–07–26-i-adas/
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA