Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

MH Pápai Bázisrepülőtér nemzetközi állományának egészségügyi ellátása az MH Egészségügyi Központban

2014. október 1., szerda 13:11

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) programban részt vevő országok nemzeti rangidősei tettek látogatást szeptember 22-én az MH Egészségügyi Központban a pápai bázison dolgozó nemzetközi állomány és családtagjaik egészségügyi ellátási lehetőségeinek feltérképezése céljából.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) egy független, nemzetközi program, melyben tíz NATO tagállam (Bulgária, Észtország, Magyarország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Amerikai Egyesült Államok), valamint két NATO békepartnerségi ország (Finnország és Svédország) vesz részt.
1609150886

Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka programnyitó beszédében megköszönte a SAC megtisztelő érdeklődését az intézmény egészségügyi szolgáltatásai iránt és biztosította a látogatókat az ellátások egyenletesen magas minőségéről és szakmai színvonaláról. Kiemelte, hogy az MH EK az északközép-magyarországi térségvezető egészségügyi szolgáltatója. Az egészségügyi ellátás teljes vertikumának lefedése és legmagasabb progresszivitási szinten történő nyújtása mellett, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának oktatókórházaként valamint minősített tudományos kutatóhelyként is működik.

Az Intézmény feladatait, szakmai profiljait és a nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat bemutató prezentációt követően a delegáció meghallgatta Dr. Stefan Kowitz dandártábornok előadását a NATO KEKK felépítéséről, feladatairól és működéséről, majd megtekintette a járóbeteg szakrendelőt, a diagnosztikai részleget, végül a fekvőbeteg osztályoknak helyet adó hotelszárnyat. A nemzeti rangidősök tájékoztatást kaptak az egészségügyi ellátáshoz történő hozzáférés lehetőségeiről és feltételeiről.
1609150886

A látogatás végén a delegáció vezetői, Wiek Noldus, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője és Frank Rombouts ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka a nap során megismert magas színvonalú szakmai munka és a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő infrastruktúra iránti elismerésének adtak hangot, és jelezték, hogy nagy örömükre szolgálna, ha az MH EK vállalná a pápai bázison dolgozó nemzetközi állomány egészségügyi ellátását. A felek megállapodtak abban, hogy folytatják az egyeztetést és megkezdik a Szolgáltatási Szerződés részleteinek kidolgozását.
KAESZA