Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Méltó elismerésben részesült az MH Egészségügyi Központ rezidense

2019. október 9., szerda 11:20

Dr. Káplár Zoltán, az MH Egészségügyi Központ Központi Radiológiai és Diagnosztikai Osztály rezidense nyerte el a „Kiváló rezidens 2019” pályázatot. A díjat 2019. október 8-án vehette át a Hungexpo területén megrendezett II. Hungaromed Kiállításon és Konferencián.

1609152017

Az idén hetedik alkalommal hirdették meg a „Kiváló rezidens” pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság valamint az Egészségügyi Szakmai Kollégium támogatásával.

1609152017

A pályázók értékelésénél az egyetemi és rezidensi évek vonatkozásában többek között figyelembe vették a tudományos diákköri aktivitást, az önkéntes segítői jogviszonyt, az egészségüggyel kapcsolatos vallási és civil szervezetekben vállalt tevékenységet, a megjelent publikációk számát, a diploma minősítését, korábbi mentős gyakorlatot, az elvállalt ügyeletek számát és a jelen kutatói munkát. A beérkezett pályázatokat egyetemi tanárok, egészségügyi társulások elnökei bírálták el.

Dr. Káplár Zoltán 2018 eleje óta dolgozik az MH Egészségügyi Központban. A radiológia szakterületét az összetett szakmai felépítés miatt választotta, azon belül személyes indíttatásból, a sport iránti szeretete miatt irányult a figyelme a mozgásszervi elváltozások irányába. Kutatómunkája során a későbbiekben az intervencionális radiológiával szeretne foglalkozni. 2019 kiváló rezidense a szakorvosképzést követően is az MH Egészségügyi Központban képzeli el a jövőjét az intézményben megszerezhető képességek és az itt megtanulható szakmai ismeretek további elsajátítása érdekében.

Az elismeréssel járó díjat az október 8-i gálaesten vehette át a Radiológiai Osztály rezidense.

Fotó: Juhász Melinda

KAESZA