Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Megemlékezés a Pasubio hegyen, a trentinói és venetói tartomány határán

Július 28-án I. világháborús megemlékezésen vett részt Olaszországban az MH Egészségügyi Központ parancsnoka Szabó István vezérőrnagy és Professzor Dr. Pintér Lajos tiszteletbeli főkonzul, az MH Egészségügyi Központ miniszteri megbízottja, ahol emléktáblát avattak az 1/6. komáromi árkászszázad tiszteletére.

Az I. világháború dél-tiroli frontvonalán, a Pasubio hegyen 1915 őszén elkeseredett, sikertelen harcok dúltak az olasz és az osztrák-magyar csapatok között. Ekkor vezényelték a hegyre az 1/6. komáromi árkászszázad teljesen magyar tisztikarát és legénységét Endrődy László főhadnagy vezetésével, akik részt vettek a Nagy Háború legnagyobb aknaharcában, ahol közel 28.000 katona vesztette életét az olasz és az osztrák-magyar csapatokból.

1609151016

A kegyetlen harcokra emlékezve a Pasubio hegyen található egy múzeum és egy osszárium, ahol a hősi halált halt katonák maradványait őrzik. Az emlékhelyen minden évben egyházi szertartással egybekötött katonai tiszteletadással emlékeznek az elesettekre. Az idei évben civil kezdeményezésre emléktáblát helyeztek el az 1/6. komáromi árkászszázad tiszteletére. Az avatáson Vicenza város polgármesterének és az olasz hegyivadász hagyományőrző csoportnak a meghívására részt vett Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, Professzor Dr. Pintér Lajos tiszteletbeli főkonzul, az MH Egészségügyi Központ miniszteri megbízottja, valamint magyar hagyományőrzők csoportja is.

1609151017

A megemlékezésen részt vettek Trentino és Veneto tartomány polgármesterei, képviselői, akiknek Szabó István vezérőrnagy Hende Csaba Magyarország honvédelmi minisztere megbízásából emlékérmeket adott át.

KAESZA