Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Megemlékezés a Pasubio hegyen, a trentinói és venetói tartomány határán

2015. július 3., péntek 11:32

Július 28-án I. világháborús megemlékezésen vett részt Olaszországban az MH Egészségügyi Központ parancsnoka Szabó István vezérőrnagy és Professzor Dr. Pintér Lajos tiszteletbeli főkonzul, az MH Egészségügyi Központ miniszteri megbízottja, ahol emléktáblát avattak az 1/6. komáromi árkászszázad tiszteletére.

Az I. világháború dél-tiroli frontvonalán, a Pasubio hegyen 1915 őszén elkeseredett, sikertelen harcok dúltak az olasz és az osztrák-magyar csapatok között. Ekkor vezényelték a hegyre az 1/6. komáromi árkászszázad teljesen magyar tisztikarát és legénységét Endrődy László főhadnagy vezetésével, akik részt vettek a Nagy Háború legnagyobb aknaharcában, ahol közel 28.000 katona vesztette életét az olasz és az osztrák-magyar csapatokból.

1609151016

A kegyetlen harcokra emlékezve a Pasubio hegyen található egy múzeum és egy osszárium, ahol a hősi halált halt katonák maradványait őrzik. Az emlékhelyen minden évben egyházi szertartással egybekötött katonai tiszteletadással emlékeznek az elesettekre. Az idei évben civil kezdeményezésre emléktáblát helyeztek el az 1/6. komáromi árkászszázad tiszteletére. Az avatáson Vicenza város polgármesterének és az olasz hegyivadász hagyományőrző csoportnak a meghívására részt vett Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, Professzor Dr. Pintér Lajos tiszteletbeli főkonzul, az MH Egészségügyi Központ miniszteri megbízottja, valamint magyar hagyományőrzők csoportja is.

1609151017

A megemlékezésen részt vettek Trentino és Veneto tartomány polgármesterei, képviselői, akiknek Szabó István vezérőrnagy Hende Csaba Magyarország honvédelmi minisztere megbízásából emlékérmeket adott át.

KAESZA