Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Megállapodás az MH EK és a Budai Egészségcentrum között

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) és a Budai Egészségcentrum vezetése december 14-én, csütörtökön.

Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka és dr. Varga Péter Pál, a Budai Egészségcentrum Kft. ügyvezető igazgatója írta alá december 14-én azt a megállapodást, amely a jövőben az eddiginél is szorosabb szakmai együttműködést tesz lehetővé a két intézmény között.
1609151483
A kontraktus értelmében a Budai Egészségcentrum lehetővé teszi a honvédségi igényjogosultak részére szakellátásnak igénybevételét, de a két intézmény megállapodott abban is, hogy kölcsönösen részt vehetnek egymás képzési és továbbképzési programjain. Az együttműködés kiterjed a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíjak megpályázásának lehetőségeiről is a Budai Egészségcentrum dolgozói számára.
1609151483
Kun Szabó István vezérőrnagy az aláíráskor elmondta: a kapcsolat régóta kiváló a két intézmény között, az eddigi együttműködési rendszert ezúttal főleg oktatási és tudományos területen bővítik. A megállapodás kiemelkedő pontjának nevezte a Budai Egészségcentrum vonzáskörzetében élő nyugállományú katonák és családtagjaik helyi ellátását.

Varga Péter Pál, a Budai Egészségcentrum igazgatója rámutatott: mivel fő tevékenységük a gerincgyógyászat, a két intézmény közös egészségügyi tervet dolgoz ki, hogy a betegek a lehető legkorszerűbb és legszakszerűbb ellátást kapják.
1609151483
Egyik lényeges pontja a szerződésnek az önkéntes tartalékos rendszerhez kapcsolódik. Mint azt Kun Szabó István vezérőrnagy a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: ez egyfelől az önkéntes tartalékosok ugyanolyan szintű ellátását jelenti aktív szolgálati idejük alatt, mint a hivatásos és szerződéses katonákét, másfelől elvi támogatás is, amelyet a Budai Egészségcentrum nyújthat a jövőben annak érdekében, hogy orvosai és szakdolgozói csatlakozhassanak a Magyar Honvédség önkéntes területvédelmi tartalékos rendszeréhez.

A megállapodás aláírásakor elhangzott: a két intézmény vezetése szélesíteni kívánja a további együttműködési lehetőségeket.
1609151483
Forrás: honvedelem.hu
Cikk: Révész Béla
Fotó: Tischler Zoltán
KAESZA