Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Mammográfiás vizsgálati lehetőség az MH-nál dolgozó nőknek

2019. május 9., csütörtök 14:26

Az onkológiai éberség jegyében az MH EK soron kívüli, komplex emlővizsgálatot szervez a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő nők számára.

Magyarországon a daganatos megbetegedések súlyos népegészségügyi problémát jelentenek, az összhalálozás kb.egynegyedéért felelősek, évente mintegy 33.000 férfi és nő halálát okozzák. Az emlőrák a nők egyik leggyakoribb rosszindulatú megbetegedése, hazánkban évente mintegy 8.000 megbetegedés fordul elő, élete során kb.minden tízedik nő érintett, és 2.000-en halnak meg emlőrák következtében.
A daganatos betegségek által okozott halálozás csökkentésére a korai felismerés és a korai kezelés a legígéretesebb stratégia. A betegség korai felismerésének leghatékonyabb eszköze a szűrővizsgálat. A mammográfiás szűrővizsgálaton való részvételi arány tekintetében a WHO/EU elvárása minimum 70%, mely lényegesen magasabb a hazai 40–50% körüli részvételi aránynál.
Jóllehet az MH Egészségügyi Központ nem tartozik a szűrővizsgálati központok közé, azonban fontosnak tartja felhívni a figyelmet ennek fontosságára és minden nő számára javasolja a rendszeres szűréseken történő részvételt a területileg illetékes központokban.

Ezen felül – az onkológiai éberség jegyében az MH EK soron kívüli, komplex emlővizsgálatot (tapintásos vizsgálattal egybekötött röntgen- és UH vizsgálat) szervez a szabad kapacitásokat kihasználva a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő nők számára az MH EK Székhelyén (1134 Budapest Róbert Károly krt. 44. fszt. K1–3 rendelő) 2019. május 20-tól hétfőtől csütörtökig 8.30–11.15 közötti időpontokban.

1609151871

A szűrés megvalósulását az Egészséges Budapest Program keretében újonnan beszerzett többfunkciós mammográf készülék biztosítja, amely direkt digitális mammográfiás felvételeket készít nagyon jó felbontásban, ezen felül tomoszintézisre is alkalmas. A tomoszintézis az emlőről több irányból sorozatfelvételeket készít, ezáltal tömörebb emlő precízebb vizsgálatát és az emlődaganatok pontosabb diagnosztizálását teszi lehetővé.

A vizsgálat nem kötelező, a honvédségi dolgozók (hivatásos és szerződéses katonák, önkéntes tartalékosok, valamint a honvédelmi alkalmazottak) számára önkéntes alapon, csapatorvosi beutalóval, térítésmentes formában, előzetes bejelentkezést követően vehető igénybe. A vizsgálatra várjuk:
azokat a 45–65 év közötti hölgyeket, akik az utóbbi két évben nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton, valamint
a 30–44 év közötti veszélyeztetett hölgyeket (emlő- vagy petefészekrák családi halmozódása, kórelőzményben szereplő emlőrák).

Vizsgálatra jelentkezni az MH EK Honvédkórház Egészségügyi Szervezési Intézet, Egészségügyi Szervezési Osztály részére megküldött e-mailen (szerv.mh.ek.hk.eszo@hm.gov.hu) keresztül lehet a választott időpont, név, TAJ szám, telefonszám és a honvédségi szervezet megnevezésével.

KAESZA