Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Magyar-német katonaorvosi együttműködés

2017. június 8., csütörtök 7:24

Közös kiképzési feladatokról, tanfolyamokról és gyakorlatokról írt alá együttműködési megállapodást az MH Egészségügyi Központ és a német Ulmi Katonai Kórház vezetése június 6-án, kedden Budapesten.

Kétnapos látogatásra érkezett a fővárosba dr. Ralf Hoffmann orvos dandártábornok, az Ulmi Katonai Kórház parancsnoka és prof.dr. Horst Peter Becker, az intézmény orvos-igazgatója június 6-án. A német delegáció az MH Egészségügyi Központban (MH EK) hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a magyar kórház vezetésével.

A magyar és a német katonai orvosok partnersége nem új keletű, hiszen azon túl, hogy külföldi missziókban (például Afganisztánban) is dolgoztak már közösen, az MH EK hosszú ideje jó kapcsolatokat ápol a német katonai kórházak vezetésével és szakembereivel. A most megkötött együttműködési megállapodás – amelyet magyar részről Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka, a partnerintézmény nevében pedig dr. Ralf Hoffmann dandártábornok látott el kézjegyével – elsősorban közös kiképzési feladatokra, gyakorlatokra és tanfolyamokra helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel a sürgősségi és baleseti ellátásra, mint a katonai orvosi terület kiemelt szegmensére.

1609151329
A kétnapos látogatás során a vendégek különböző szakmai előadásokon vettek részt, valamint személyesen tekintették meg az MH EK-ban folyó munkát. Az együttműködési projekt a gyakorlatban várhatóan ősszel kezdődik meg.

Az MH EK a jövőben is keresi a lehetőséget arra, hogy bővítse kooperációs viszonyrendszerét a külföldi katonai kórházakkal.

1609151329

Forrás: honvedelem.hu

Szerző: Révész Béla
Fotó: Dévényi Veronika
KAESZA