Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság XXVIII. Kongresszusa a II. Bel szervezésében

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

Nagy megtiszteltetés érte az MH EK II. Belgyógyászati Osztály Endokrin részlegét: megrendezhette a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság (MEAT) XXVIII. kongresszusát.

A kétévente megtartott kongresszus a magyar endokrinológia legfontosabb tudományos eseménye: belföldi és külföldi szaktekintélyek előadásaival, számos résztvevővel. A COVID járvány miatt nem volt könnyű dolga az osztálynak: a 2020-ra tervezett rendezvény „hajóját” a koronavírus járvány  hullámai két alkalommal is odébb terelték, végül 2021. augusztus 26-28. között kötött ki Eger történelmi városában.

A kongresszust Prof. Dr. Tóth Miklós, a MEAT elnöke, Prof. Dr. Lakatos Péter, a tudományos bizottság elnöke és Dr. Kovács László, a II. Belgyógyászati Osztály részlegvezető főorvosa – és egyben a szervező bizottság elnöke – nyitotta meg. Talán a jó szakmai program, talán a másfél éves bezártság utáni öröm, hogy a kollégák újra találkozhattak egymással, részvételi csúcsot hozott 375 regisztrált résztvevővel.A szakmai program  gazdag és színes volt: a leggyakoribb endokrin kórképek (pajzsmirigy betegségek, diabetes mellitus, csontbetegségek) mellett a radiológiai képalkotás és a kezelés technikai fejlődése éppúgy szerepelt, mint a transitio és a hypogonadismus problémái vagy az experimentális endokrinológia újabb  eredményei. Mindezeken felül számos mini-szimpózium, poszter bemutató, külföldi előadók – részben személyes, részben webes részvételével – bonyolított angol nyelvű blokk és kapcsolódó bejelentett előadások egészítették ki a programot, melynek színvonalát és széles repertoárját jól mutatja, hogy 100 előadás hangzott el és 46 poszter bemutatására került sor. A II. Belgyógyászati Osztály dolgozói is aktívan részt vettek a kongresszuson, a kollégák a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikájával együttműködve bejelentett előadásban működtek közre, Dr. Kovács László pedig három szekció üléselnöke volt és két előadást tartott.

A MEAT Kongresszusok közötti években már 10 éve a szintén a II. Belgyógyászat Endokrin Részlege által szervezett Tavaszi Endokrin Tanfolyam (TETT) kerül megrendezésre, szintén több száz orvos és számos nővér résztvevővel.

ESZA  KA