Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Magas szakmai elismerést kapott Prof. Dr. Szilvási István, a Nukleáris Medicina Osztály osztályvezető főorvosa

Az European School of Nuclear Medicine (ESNM) dékán-helyetteseként 20 éven keresztül végzett munkájáért az EANM 2014. október 18-22. között Göteborgban tartott Kongresszusának záróünnepélyén az EANM elnöke adta át a Honorary Membership kitüntetést.

1609150913

Az EANM alapszabálya szerint ezt a kitüntetést azok kapják meg, akik kimagasló tevékenységgel járultak hozzá az EANM sikeréhez.
Prof. Dr. Szilvási István 20 éven át szervezte az ESNM Szemináriumait a Közép-Kelet-Európai (a volt szocialista) országok fiatal nukleáris medicina szakorvosainak. Javaslatára az első eseményre 1994-ben Budapesten került sor. Ezt követően 1998-ig tizenegy rendezvény szervezésében vett részt, majd 1998-tól (előbb dékánként, majd 2001-től 2013-ig dékán-helyettesként) további 44 – évente 3 – Szemináriumot rendezett, Közép-Kelet-Európa 12 országának 17 városában Tallinntól Várnáig. Alkalmanként 50–60 – a környező országokból jövő – fiatal szakorvos kapott két teljes napos, intenzív, vizsgával záruló továbbképzést a nukleáris medicina különböző területeinek legjobb európai szakértőitől. Szilvási dr.elérte, hogy a fiatalok szinte jelképes (7–9.000, – Ft) összegért három éjszakát tölthettek szállodában, teljes ellátással, mert a költségeket – látva a Szemináriumok sikerét és tudva, hogy a szakma fejlődését segíti – az EANM (European Association of Nuclear Medicine) fizette. A Szemináriumok erősítették a különböző országok fiatal szakembereinek személyes kapcsolatát. Ma már számos egykori résztvevő saját országának vezető szakembere lett. Szilvási dr. – természetesen díjazás nélkül – nagy kedvvel és időt nem kímélő energiával végezte munkáját. Szívesen, mert hasznosnak tartotta, hogy az Európa szegényebb részén élő fiatal nukleáris medicina szakorvosok – akik anyagi okokból nem könnyen juthattak el a fejlett nyugat-európai országok kongresszusaira – tudása gyarapodjon.

A kitüntetést először 2006-ban adományozták, eddig 10 személy kapta meg.

1609150913

Foto: EANM

KAESZA