Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lovagrendi elismeréseket vehetett át a Honvédkórház két vezetője

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ | 

Ünnepélyes keretek között tüntette ki a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Dr. Kopcsó István vezérőrnagyot, az MH EK parancsnokát és professzor Dr. Wikonkál Norbertet a Honvédkórház főigazgatóját 2022. február 02-án.

5

Az elismerések adományozását a lovagrend Magyar Nagyperjele, Dr. Pellek Sándor PhD orvos ezredes, mellkassebész főorvos, MH Főszakrovos kezdeményezte, a parancsnok és a főigazgató a COVID-19 elleni védekezésben betöltött kiemelkedő szerepe és a krízis során tanúsított magatartása kapcsán, amellyel követendő példaképpé váltak a fiatalok és az utókor számára.

2

A lovagrend gyökere egészen a keresztes háborúkig vezethető vissza, ahol a rend által fenntartott ispotályokban a szerzetesek biztosították a lovagok részére az akkor lehetséges legjobb orvosi ellátást. A ma Magyarországon működő szerveződésének tagjai feladatuknak tekintik a törődést a betegekkel, illetve minden szükséget szenvedő embertársukkal és elkötelezettek abban, hogy a társadalomban fenntartsák ennek eszméjét, magáénak vallva az udvariasság, a szolgálat, a becsület, a hűség és a jótékonyság lovagi erényeit.

Címkék
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA