Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Lökéshullám terápia

A tavalyihoz hasonló nagy érdeklődés mellett rendezte meg 2017. október 6-án az MH Egészségügyi Központ, Reumatológia és Fizioterápia szakrendelése fizioterápiás asszisztensek, szakasszisztensek, gyógymasszőrök, szakdolgozók és orvosok számára szabadon választott kreditpont gyűjtésre alkalmas képzését, amely a lökéshullám terápiának és a fizioterápiás szakrendelés ezen irányú tapasztalatait és elméleti kérdéseit tűzte napirendjére. 

Az ország különböző intézményeiből érkezett, mintegy száznegyven hallgató bepillantást nyerhetett a fizioterápián tevékenykedők holisztikus szemléletének és a kezelő orvosok komplex kezelési metódusainak hiteles közvetítésébe és az itt dolgozók betegközpontú szemléletébe is.

A szakmai nap a lökéshullám terápia témakörét járta körül, tekintettel a kezelési mód egyre szélesebb körű ismertségére. Intézményi szinten történő elterjedése a kezelésnek még várat magára. A Honvédkórház Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelésén dolgozók, akik 2015 óta használhatják ezt az eljárást, tapasztalataik átadásán túl, a képzésekkel kívánják elérni, hogy a hasonló területen dolgozóknak, érdeklődőknek a fizioterápián használható modern lehetőségeket megismerhessék.

Az előadók elméleti és gyakorlati ismeretükről, felkészültségükről adtak tanúbizonyságot, amely nem csak előadásaikban, de gyakorlati bemutatóikban is megmutatkoztak. Az előadások záró akkordjaként a fizioterápiás szakrendelés kezelőblokkjában a résztvevők megismerkedhettek az intézmény vezetőinek, a rendelésvezető főorvos törekvéseinek köszönhetően a kezelőblokkban megtalálható modern készülékekkel, a szakrendelés jelen levő masszőreinek a lökéshullám terápiás készülékkel végzett kezeléssel kapcsolatos kérdéseiket is feltehették.

1609151450

A rendezvény előadói Dr. Szokoly Miklós a Vaszary Kolos kórház traumatológus főorvosa, Prof. Dr. Sandra Sándor a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés rendelésvezető főorvosa, Dr. Kalmár Ágnes, Dr. László Gábor az intézmény szakrendelésének reumatológus főorvosai, a szakrendelésen dolgozó masszőrök – Katona Ferenc és Lichtmann László; a szakrendelés szolgálatvezetője Kovács Zsuzsanna és a BTL Magyarország Kft.képviseletében Balázs Mária voltak.

A rendezvény sikeréhez hozzájárult a Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány titkára, Pácserné Bozi Judit szervező segítsége is.
Szerző: Kovács Zsuzsanna

KAESZA