Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Lökéshullám terápia

Az ország különböző intézményeiből valamint Algériából és Szlovákiából érkezett mintegy száznegyvenen hallgató arra az október 8-i előadássorozatra, amely a lökéshullám terápiának és a Honvédkórház fizioterápiás szakrendelésének ezen irányú tapasztalatait és elméleti kérdéseit tűzte napirendjére. 

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelése „Lökéshullám terápia” címmel rendezett képzést fizioterápiás asszisztensek, szakasszisztensek, gyógymasszőrök és orvosok számára.

A Honvédkórház fizioterápiájára jellemző komplexitásba is bepillantást kaphattak az érdeklődők, az előadások figyelmet szenteltek a szakrendelésen dolgozók holisztikus szemléletének és a kezelő orvosok komplex kezelési metódusainak hiteles közvetítésére.

1609151182

A szakmai nap a lökéshullám terápia témakörét járta körül, tekintettel a kezelési mód egyre szélesebb körű ismertségére. Az intézmény szintjén a kezelés elterjedése még várat magára, a Honvédkórház Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelése azonban szerencsés helyzetben tudhatja magát, hiszen az újnak mondható eljárást 2014–ben megismerhette, 2015 óta használhatja, így tapasztalatait átadhatta a hasonló területen dolgozóknak.

1609151182
Az előadók elméleti és gyakorlati ismeretükről, felkészültségükről adtak tanúbizonyságot, amely nem csak előadásaikban mutatkozhattak meg, a program záróakkordjaként teret engedtek a szervezők a közvetlen gyakorlati bemutatónak is. Itt a résztvevők a szakrendelés jelen levő masszőreinek a lökéshullám terápiás készülékkel végzett kezeléssel kapcsolatos kérdéseiket is feltehették, melyre a nagy érdeklődésre tekintettel három csoportban kerülhetett sor. A várakozó csoportok eközben megtekinthették a fizioterápiás szakrendelés kezelőhelyiségeit, az ott használatba vett, az intézmény vezetőinek, a rendelésvezető főorvos törekvéseinek köszönhetően a kezelőblokkban megtalálható modern készülékeket.
1609151183

A rendezvény előadói Dr. Szokoly Miklós a Vaszary Kolos kórház traumatológusa, Prof. Dr. Sandra Sándor a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés rendelésvezető főorvosa, Dr. Kalmár Ágnes, Dr. László Gábor a szakrendelés reumatológus főorvosai, a szakrendelésen dolgozó masszőrök – Katona Ferenc és Lichtmann László; a szakrendelés szolgálatvezetője Kovács Zsuzsanna és a BTL Magyarország Kft.képviseletében Balázs Mária voltak.

Szerző: Kovács Zsuzsa
KAESZA