Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Lökéshullám terápia

2016. október 17., hétfő 14:01

Az ország különböző intézményeiből valamint Algériából és Szlovákiából érkezett mintegy száznegyvenen hallgató arra az október 8-i előadássorozatra, amely a lökéshullám terápiának és a Honvédkórház fizioterápiás szakrendelésének ezen irányú tapasztalatait és elméleti kérdéseit tűzte napirendjére. 

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelése „Lökéshullám terápia” címmel rendezett képzést fizioterápiás asszisztensek, szakasszisztensek, gyógymasszőrök és orvosok számára.

A Honvédkórház fizioterápiájára jellemző komplexitásba is bepillantást kaphattak az érdeklődők, az előadások figyelmet szenteltek a szakrendelésen dolgozók holisztikus szemléletének és a kezelő orvosok komplex kezelési metódusainak hiteles közvetítésére.

1609151182

A szakmai nap a lökéshullám terápia témakörét járta körül, tekintettel a kezelési mód egyre szélesebb körű ismertségére. Az intézmény szintjén a kezelés elterjedése még várat magára, a Honvédkórház Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelése azonban szerencsés helyzetben tudhatja magát, hiszen az újnak mondható eljárást 2014–ben megismerhette, 2015 óta használhatja, így tapasztalatait átadhatta a hasonló területen dolgozóknak.

1609151182
Az előadók elméleti és gyakorlati ismeretükről, felkészültségükről adtak tanúbizonyságot, amely nem csak előadásaikban mutatkozhattak meg, a program záróakkordjaként teret engedtek a szervezők a közvetlen gyakorlati bemutatónak is. Itt a résztvevők a szakrendelés jelen levő masszőreinek a lökéshullám terápiás készülékkel végzett kezeléssel kapcsolatos kérdéseiket is feltehették, melyre a nagy érdeklődésre tekintettel három csoportban kerülhetett sor. A várakozó csoportok eközben megtekinthették a fizioterápiás szakrendelés kezelőhelyiségeit, az ott használatba vett, az intézmény vezetőinek, a rendelésvezető főorvos törekvéseinek köszönhetően a kezelőblokkban megtalálható modern készülékeket.
1609151183

A rendezvény előadói Dr. Szokoly Miklós a Vaszary Kolos kórház traumatológusa, Prof. Dr. Sandra Sándor a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés rendelésvezető főorvosa, Dr. Kalmár Ágnes, Dr. László Gábor a szakrendelés reumatológus főorvosai, a szakrendelésen dolgozó masszőrök – Katona Ferenc és Lichtmann László; a szakrendelés szolgálatvezetője Kovács Zsuzsanna és a BTL Magyarország Kft.képviseletében Balázs Mária voltak.

Szerző: Kovács Zsuzsa
KAESZA