Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Légútbiztosítási berendezést adományozott a Honvédkórháznak az MVM Csoport

2020. május 8., péntek 7:35

Insighters iS3 típusú légútbiztosítási szettet adományozott a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványnak az MVM Csoport. A berendezést az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán használják majd.

A tizenegy millió forint értékű videolaringoszkóp-berendezést prof.dr. Csomós Ákos, az MH EK Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető főorvosa vette át május 7-én, csütörtökön. A Honvédkórház képviseletében dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka, illetve dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója is részt vett az átadáson. A berendezést az MVM Csoport részéről Jákó Eszter, az MVM Zrt.kommunikációs igazgatója és dr. Szentkereszty Ákos, az NKM hálózati társaságainak jogi és szabályozási igazgatója adta át.

1609152236

„Az MVM Csoport elsődleges feladata az ország stabil energiaellátásának biztosítása, amit ebben a pandémiás helyzetben is garantálunk, ugyanakkor lehetőségeinkhez mérten szeretnénk támogatni a frontvonalban dolgozókat. Mindezt tesszük úgy, hogy közben hosszú távon gondolkodunk, és bízunk abban, hogy a készülék hatékony segítséget nyújt a betegek ellátásában nem csupán a koronavírus-járvány alatt, hanem az azt követő időkben is” – fogalmazott Jákó Eszter.

Dr. Csomós Ákos érdeklődésünkre elárulta: az MH EK Légútbiztosítási Központként is működő Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztálya évente húszezer beteg altatását végzi el, és több mint kétezer beteget lát el az Intenzív osztályon. „Jelen járványügyi helyzetben nagy segítséget jelent ez az eszköz, használatával a betegeket adott esetben úgy tudjuk intubálni – azaz a légcsőbe egy tubust helyezni -, hogy nem kell az arcunkat közel tenni a beteg szájához. A mindennapi munka során a későbbiekben is rendszeresen fogjuk használni olyan betegeknél, akiknél légútbiztosítási nehézség áll fenn” – hangsúlyozta az osztályvezető főorvos.

Szerző: Faragó Fanny
Fotó: Tóth László
Forrás: honvedelem.hu
KAESZA