Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Légi egészségügyi feladatok az MH gyakorlatában – egy foglalkozás újraélesztése

2016. november 17., csütörtök 14:24

2016. szeptember 26-tól felkészítő foglalkozás került lebonyolításra Veszprémben, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központjában (MH LVIK). Az öt napos előadássorozat a légi egészségügyi kiürítés, a kutatás-mentés és az ehhez kapcsolódó szervezési feladatok teljességét, összefüggéseit, kifejezetten annak katona-egészségügyi feladatait taglalta.

1609151194

A foglalkozás előkészítése és végrehajtása újszerű kihívást jelentett az előadók részére, akik tudásuk, tapasztalataik legjavát igyekeztek átadni a résztvevők számára, akik – javarészt egészségügyi szakemberekként – kérdéseikkel gazdagították a foglalkozáson tárgyalt tudáspaletta színeit, a válaszokat vázoló oktatók segítségével. Az előadók alapvetően az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP), illetve az MH LVIK szakembereiből kerültek ki, míg a hallgatókat a feladatrendszerben jelenleg is aktív szerepet vállaló MH EK RAVGYI biztosította 10 fővel. Egy, a felkészítő foglalkozás hiányát felismerő baráti beszélgetés kapcsán, a kecskeméti Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet (MH EK RAVGYI) kezdeményezésre, csupán két hónap alatt sikerült megszervezni a hiánypótlónak bizonyult rendezvényt, ami nagy részben annak a gördülékeny együttműködésnek volt köszönhető, ami az MH ÖHP, az MH LVIK és az MH EK RAVGYI között jött létre. A gyors és hatékony szervezés energiáit a résztvevő szervezetek azon közös felismerése biztosította, hogy a megelőző közel tizenöt évben nem került sor e témában ismeretfrissítő és egyben ismeret-egységesítő foglalkozás megszervezésére. A foglalkozás „újraélesztése” alkalmat hivatott teremteni arra, hogy a feladatrendszer megvalósításában résztvevő MH szervezetek szakmai munkája, különösen annak katona-orvosi részfeladatai, még magasabb szinten váljanak szervezhetővé így hatékonnyá a jövőben. A jelenlegi formájában próba-jellegű felkészítés – jól ismert angol nyelvű kifejezéssel „pilot-course” – a kölcsönös tapasztalatszerzést, és a felkészítés jövőbeni téma-, és szerkezeti finomításának lehetőségét biztosította az érintett MH szervezetek számára, a tapasztalatok alapján az előadókat biztosító szervezetek, a tárgyalt témák, gyakorlati foglalkozások szükségszerű módosításának lehetőségével.

1609151194

A résztvevők közös reménye, hogy a felkészítő foglalkozás a jövőben rendszeressé válik, és – különös tekintettel az MH várhatóan kibővülő feladataira, az új kihívásokra – hallgatói a későbbiekben aktív részesei lehetnek a légi egészségügyi kiürítés, a kutatás–mentés és a szakmai koordináció feladatainak; mindez, a megfelelő kiegészítő szakkiképzések birtokában, megfelelő szakemberállományt biztosíthatna a feladatok végrehajtásához, magas színvonalú fenntarthatóságához, ami a résztvevő szervezetek közös érdeke.

2016.10.28. Damásdi Éva

KAESZA