Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Látogatás korlátozása

A lakosság körében észlelt influenza aktivitás emelkedése miatt, a járvány kiterjedésének megelőzése érdekében az MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház telephelyein a látogatás korlátozásra került.

Az intézkedés személyi hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44.) és Podmaniczky utcai telephelyén (1062 Budapest, Podmaniczky u. 109-111.) működő Központi Anesztezioiógiai és Intenzív Terápiás Osztály, valamint a Szülészet-nőgyógyászati Osztály és PIC szervezeti egységeire. Tárgyi hatálya kiterjed a lakosság körében észlelt influenza aktivitás emelkedése miatt, a járvány kiterjedésének megelőzése érdekében a látogatás korlátozásának elrendelésére.Az érvényes Kórházi Házirend látogatási rendre vonatkozó szabályozásában foglaltakat betegbiztonsági - járványügyi érdekből az alábbiak szerint került korlátozásra:a.    Az érintett osztályokon ápolt betegeket csak közeli hozzátartozóik (férj, feleség, élettárs, gyermek, vagy testvér és a szülők- Ebtv.) látogathatják.b.    Egy ápolt naponta csak maximum két látogatót fogadhat.c.    Influenzaszerű tünetekkel rendelkező személy az osztályon látogatóként, illetve gyermekét ápoló hozzátartozóként nem tartózkodhat.d.    Tervezett „apás szülés" esetén a vonatkozó előírásoknak megfelelő védőfelszerelés biztosítása és a higiénés rendszabályok betartása mellett a tünetmentes apa a szülésnél jelen lehet. A korlátozásról kiadott intézkedés a letölthető állományokban található.  
KAESZA