Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Látogatás a veronai kórházban

2014. szeptember 26., péntek 12:31

Az MH Egészségügyi Központ parancsnoka és miniszteri megbízottja látogatást tett a veronai kórházban, hogy megtekintsék az ott alkalmazott költséghatékony, ellátás minőségét javító megoldásokat. Útjuk során – az I. világháború 100. évfordulója alkalmából – koszorút helyeztek el a Veronában található osztrák-magyar katonai temetőben.

1609150883
A Honvédkórházat, Magyarország egyik kiemelt kórházát is magába tömörítő Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka, Szabó István vezérőrnagy, valamint Professzor Dr. Pintér Lajos, az intézmény miniszteri megbízottja látogatást tett az egyetemi és kórházi feladatokat is ellátó Veronai Egyetemi Klinikán (AOUIV), ahol Pintér professzor 1970–2003-ig – ebből 25 éven át a Sürgősségi Osztály főorvosaként – dolgozott.
1609150884
A kiutazás fő célja az volt, hogy megismerjék az olasz egészségügyi intézmények gazdálkodási rendszerében 2009-ben bevezetett reformok eredményeit, amelyek a kórházak költségeit voltak hivatottak csökkenteni. Az ötezer fős létszámmal, 1400 akut ággyal és hasonló nagy ellátotti körrel rendelkező AOUIV-ben mára komoly eredményeket tudtak elérni a kórházi betegnapok és az egészségügyi szakemberek létszámának csökkentésével, miközben az ellátás színvonala emelkedett.
1609150884
Az MH EK vezetése ezen tapasztalatok felhasználásával – a magyar viszonyokhoz és lehetőségekhez történő adaptációval – további költségcsökkentést és hatékonyabb, valamint magasabb színvonalú ellátás kialakítását reméli.
Útjuk során tiszteletüket tették a Veronában található osztrák-magyar katonai temetőben, ahol az MH EK parancsnoka a szervezet nevében koszorút helyezett el a XIX. századi solferinoi és custozai csaták 200, valamint az I. világháború 5684 hősi halott osztrák-magyar katona tiszteletére állított emléktáblánál. A koszorúzáson részt vett Manno István milánói főkonzul, és a veronai önkormányzat képviselője.
1609150884
Egyik programpontként Szabó István vezérőrnagy informális találkozón vett részt a Veronában található olasz Szárazföldi Parancsnokság egészségügyi főnökével, Battistini dandártábornokkal, akit szakmai tapasztalatcserére meghívott Magyarországra.

KAESZA