Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Lágylézer-terápia 2016

2016. április 8., péntek 7:43

„Lágylézer-terápia 2016” címmel került megrendezésre a Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés legújabb tudományos továbbképzése a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban 2016. március 17-19-én.

Prof. Dr. Sandra Sándor med.habil. PhD., az MH Egészségügyi Központ Reumatológiai és Fizioterápiás szakrendelésének vezetője, szakterületén évek óta alkalmazza a Mester Endre professzor által kifejlesztett lágylézer-terápiát és időről időre továbbadja az egyre bővülő tapasztalatokat. Ennek a folyamatnak volt része az idei továbbképzés is, melynek előadásait olyan szakemberek tartották, akik a mindennapi gyakorlatban alkalmazzák a lézert diagnosztikai, illetve terápiás célból.

1609151112
A szimpóziumon 49 orvos és 115 egészségügyi szakdolgozó vett részt, mindemellett az MH Egészségügyi Központ számos szakembere, továbbá meghívott előadók osztották meg tapasztalataikat a jelenlévőkkel. A rendezvényen nem csak gyakorló orvosok, hanem egyetemi tanárok, tanszékvezetők, akadémiai doktorok, sőt a technika természetéből adódóan fizikusok is szerepeltek az előadók között.

A továbbképzés megnyitásaként Porcs-Makkay László fizikus, sugárvédelmi szakértő vezette be a hallgatóságot a lézerek működésének fizikai hátterébe, de előadásai kitértek a specifikus kutatásokra, a gyógyászati alkalmazásokra, illetve a terápia eredményeire is.

A képes prezentációkkal kísért előadások rendkívül széles skálát öleltek fel. Mivel elsősorban gyakorlati alkalmazókat céloztak meg, szinte minden szakterület képviselője rávilágított, arra hogy az emberi szervezet egyes szerveinek, szervrendszereinek elégtelen funkciója esetében a lágylézer hogyan alkalmazható terápiás eszközként.

1609151112

A jó hangulatban telet rendezvény alkalmával a résztvevők átfogó, kibővített ismereteket kaptak, amely a jövőre tekintve megalapozta a továbbképzés folytatását.

KAESZA