Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Közösségi ösztönzéssel a Honvédkórházban

A Balassi Bálint- és több más budapesti bajtársi egyesület érdeklődőinek tartott tájékoztató előadást Dr. Kovács András szakorvos-jelölt, az MH Egészségügyi Központ Plasztikai- és égéssebészeti osztály munkatársa az osztály sajátos ellátást folytató gyógyító tevékenységéről 2015.11.26-án.

A résztvevők érdeklődve figyelték a vetített képeken, a szóban megfogalmazott gondolatokban, hogy a Plasztikai- és égéssebészeti osztály milyen sokirányú gyógyító tevékenységet folytat. Dr. Kovács András előadásából az is kiderült, hogy osztályon végzett műtétek testi és lelki gyógyulást hozhatnak, javíthatják az életminőséget, de egy-egy komoly műtét után – daganat, baleset –jelentősen hozzájárulnak a sérült szervek funkcióinak regenerálásához, helyreállításához, mindemellett az esztétikai célú beavatkozásoknak óriási szerepük van a lelki egyensúly visszanyerésében, megerősítésében.
1609151061
A megelőzés fontosságát hangsúlyozva rávilágított, hogy bármilyen bőrelváltozásnál legjobb mielőbb orvoshoz fordulni, s nyilvánvaló tünetek nélkül is érdemes évente egyszer kontroll vizsgálaton részt venni.
1609151061
A jó hangulatban telt tájékoztatón az elhangzottakból, a kérdésekre adott válaszokból, a résztvevők ismét új, hasznos ismereteket szerezhettek aktuálisan a bőrgyógyászati problémák gyógyításának lehetőségeiről.

KAESZA