Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Közlekedési balesetnél segített a katonai mentősofőr

Szerző: honvedelem.hu | 

Szolgálatba tartott Füredel Gábor szakaszvezető, az MH Egészségügyi Központ tatai telephelyének mentőgépjármű vezetője amikor Tatán, a Klapka György Laktanyához közel egy balesetre lett figyelmes április 9-én, pénteken reggel.

A Somogyi Béla és a Bacsó Béla utak kereszteződésében egy személygépjármű elütött egy biciklivel közlekedő idős férfit. Füredel szakaszvezető saját autójával azonnal félreállt, hogy segítséget nyújtson.

A balesetben vétkes sofőr és a mögötte feltorlódott gépjárművek vezetői közül néhányan már értesítették a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársait, valamint megpróbáltak segíteni a sokkos állapotban lévő - a bal kezén és a bal térdén megsérült - személyen.

A mentőautó kiérkezéséig Füredel szakaszvezető több éves katonai mentős tapasztalata, valamint a beosztásához előírt harctéri életmentő (CLS) képesítése rendkívül hasznosnak bizonyult a sérült azonnali ellátásában.

Az egészségügyi szakemberek további ellátás céljából a tatabányai Szent Borbála Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállították az idős férfit.

2021_04_09 TATA mentősofőr baleset
Forrás: honvedelem.hu
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA