Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Középpontban a biológiai fertőzések elleni védekezés

Véget ért Csehországban a Vigorous Warrior 2015 gyakorlat

2015. június 12., péntek 9:28

Véget ért Csehországban a Vigorous Warrior 2015 gyakorlat.Tizennégy nemzet háromszázötven egészségügyi katonája bebizonyította, hogy képes együtt és egy egységként dolgozni – mondta dr. Fazekas László orvos ezredes, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ igazgatóhelyettese a csehországi Hradec Královéban, a Vigorous Warrior 2015 (VW 2015) elnevezésű gyakorlat látogatói napját követően június 11-én, csütörtökön.

1609150996

Másfél héten keresztül – június 1–11. között – 14 ország 350 egészségügyi katonája gyakorolta feladatait a csehországi Hradec Královében, a cseh hadsereg egészségügyi központjában. A budapesti székhelyű NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) kétévente megrendezendő Vigorous Warrior gyakorlata – amely része a NATO kiképzési programjának és a szövetség egyetlen 2015-ös katona-egészségügyi gyakorlata – kiképzési lehetőséget biztosított a nemzeti és a nemzetközi egészségügyi egységeknek, illetve szervezeteknek, hogy gyakorolják, miként tudnak együttműködni.

1609150999

Dr. Fazekas László orvos ezredes – aki gyakorlat végrehajtásáért felelős tiszt volt – hangsúlyozta: egy olyan nemzetközi rendszert együttműködését gyakorolták, amely feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a folyamatban lévő NATO-missziókban képesek legyenek az amerikai és az európai sztenderdeknek megfelelő ellátást biztosítani a harcoló katonák részére. A NATO KEKK igazgatóhelyettese hozzátette: a biológiai védekezés mellett egy többnemzeti tábori kórház berendezése és működésének gyakoroltatása is a VW 2015 feladata volt. A csehországi laktanyában felépített ROLE-II-es szintű tábori kórház már egy olyan ellátó egységet jelent, ahol „a harci sérültek teljes spektrumának ellátása folyik nemzetközi környezetben”. A kórház a V4-es EU Harccsoportba felajánlott egység, amelybe mind a négy nemzet delegált szakszemélyzetet, a magyarok például egy sebészcsoportot.

1609150999

A VW 2015 gyakorlaton szerezte meg egészségügyi minősítését az MH Egészségügyi Központ Mobil Biológiai Laboratórium Komplexuma, amely a NATO-n belül egyedülálló képesség, mégpedig azért, mert megfelel a legmagasabb, azaz 4-es biológiai biztonsági szintnek, vagyis a legnagyobb rizikófaktorú kórokozókkal történő munkát is el lehet végezni a két konténerből álló mobil laboratóriumban. Hasonló szintű mobil, azaz telepíthető laboratóriuma nincsen más NATO tagországnak. A komplexumot a 12 fős szakszemélyzete egy lengyelországi gyakorlatról telepítette át Csehországba. Lengyelországban a labor a NATO azonnali reagálású erők harckészültségi minősítését kapta meg.

1609150999

Szöveg-Fotó: Szűcs László honvedelem.hu

KAESZA