Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Köszönet a Mobil Biológiai Laboratórium dolgozóinak

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred nevében Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka fejezte ki köszönetét az MH Egészségügyi Központ Védelemegészségügyi Igazgatóság Mobil Biológiai Laboratóriumának dolgozói felé december 14-én, hétfőn, Budapesten.

„Az alakulat nevében fontosnak tartottam kifejezni köszönetünket a labor dolgozói felé. Úgy gondoltam, hogy ehhez kevés egy e-mail, ezt személyesen kell megtenni. Az általuk végrehajtott szűréseknek köszönhetjük azt, hogy lehetőségünk nyílt olyan döntéseket hozni, amelyekkel sikerült kordában tartani a vírus terjedését katonáink között. Így továbbra is el tudták látni feladataikat, amelyek nélkülözhetetlenek az állampolgárok biztonsága érdekében” – mondta Szilágyi Zsolt ezredes.

 

1609152360

„Az MH Egészségügyi Központ – a megnövekedett vizsgálati igény kielégítése érdekében – három önálló, COVID-19 diagnosztikai tevékenységre felkészült laboratóriumát, mátrix rendszerű Integrált COVID Laboratóriumként működteti. A Mobil Biológiai Laboratórium elsősorban a Magyar Honvédség alakulataitól érkező minták diagnosztikai feladataiért felelős. A teljes Magyar Honvédség mintaszűrése nagyrészt a laboratóriumban történik, mellyel támogatjuk a katonai feladatokat. Örülünk a pozitív visszajelzéseknek, mert ebből is látható, hogy a munkánkkal tudunk segíteni” – mondta Pereszlényi Csaba István százados, a MH Egészségügyi Központ Védelemegészségügyi Igazgatóság Mobil Biológiai Laboratóriumának egészségügyi tisztje, aki jelenleg a laboratórium megbízott vezetője.

 

1609152360

Forrás: honvedelem.hu

Címkék
KAESZA