Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a Mobil Biológiai Laboratórium dolgozóinak

2020. december 15., kedd 13:59

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred nevében Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka fejezte ki köszönetét az MH Egészségügyi Központ Védelemegészségügyi Igazgatóság Mobil Biológiai Laboratóriumának dolgozói felé december 14-én, hétfőn, Budapesten.

„Az alakulat nevében fontosnak tartottam kifejezni köszönetünket a labor dolgozói felé. Úgy gondoltam, hogy ehhez kevés egy e-mail, ezt személyesen kell megtenni. Az általuk végrehajtott szűréseknek köszönhetjük azt, hogy lehetőségünk nyílt olyan döntéseket hozni, amelyekkel sikerült kordában tartani a vírus terjedését katonáink között. Így továbbra is el tudták látni feladataikat, amelyek nélkülözhetetlenek az állampolgárok biztonsága érdekében” – mondta Szilágyi Zsolt ezredes.

 

1609152360

„Az MH Egészségügyi Központ – a megnövekedett vizsgálati igény kielégítése érdekében – három önálló, COVID-19 diagnosztikai tevékenységre felkészült laboratóriumát, mátrix rendszerű Integrált COVID Laboratóriumként működteti. A Mobil Biológiai Laboratórium elsősorban a Magyar Honvédség alakulataitól érkező minták diagnosztikai feladataiért felelős. A teljes Magyar Honvédség mintaszűrése nagyrészt a laboratóriumban történik, mellyel támogatjuk a katonai feladatokat. Örülünk a pozitív visszajelzéseknek, mert ebből is látható, hogy a munkánkkal tudunk segíteni” – mondta Pereszlényi Csaba István százados, a MH Egészségügyi Központ Védelemegészségügyi Igazgatóság Mobil Biológiai Laboratóriumának egészségügyi tisztje, aki jelenleg a laboratórium megbízott vezetője.

 

1609152360

Forrás: honvedelem.hu

Címkék
ESZA