Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Korszerű lehetőségek a fizioterápiában

„Korszerű lehetőségek a fizioterápiában” címmel szabadon választható továbbképzést tartott az MH EK Hévízi Rehabilitációs Intézet a Járóbeteg Szakrendelő Intézet Reumatológia és Fizioterápia Szakrendeléssel közös szervezésben 2019. január 25-26-án.

1609151771
A Hévízi Rehabilitációs Intézetben megrendezett eseménynek a középpontjában, ahogy az elmúlt években is, ¬ a fizioterápia komplexitása került.

A tanfolyamnak az elméleti ismeretek mellett szerves részét képezik az esettanulmányokon alapuló gyakorlati tapasztalatok ismertetése is. Idén az úgynevezett „5 percesek” keretén belül Samu Katalin, Trapp Bernadett esetbeszámolóit hallhatták az érdeklődők, valamint a csapatmunkának köszönhető eredményekről számolt be Hajdu Henrietta és Buzás Ildikó.

A tapasztalat feldolgozás mellett elméleti kérdések is előtérbe kerültek neves előadók előadásában. Érsebészetről Prof.dr. Dzsinich Csaba tartott előadást, radiológia szakterületről Dr. Mester Ádám Ph. D., neurológiai témában Dr. Vásárhelyi Tóth Sándor Ph. D., ortopédiáról Dr. Bogosi Tibor és pszichiátria vonatkozásában Dr. Lukács Hedvig Ph. D.

A fizioterápia sokrétűségére Dr. Reider – Gera Ildikó hívta fel a figyelmet, aki kiemelte, hogy a különböző területek ismerete fontos tényező a szakmai sikerek eléréséhez.

A konferencia résztvevői nem csak a hagyományos fizioterápiás módszerekkel ismerkedhettek meg: Dr. Szalkai Iván Ph. D. előadásában az ayurvédikus orvoslás szemléletéről, Dr. (jur.) Gombkötő Andreától a hangtál terápiáról, Aranyossy Klára pedig a gyógytorna fontosságát emelte ki.

A „Korszerű lehetőségek a fizioterápiában” konferencia lehetőséget nyújt a résztvevőknek a kapcsolatépítésre, illetve komoly szakmai megbeszélésekre, tanácskozásokra is.
1609151771
KAESZA