Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

„Korszerű kezelési lehetőségek a fizikoterápiában” konferencia

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ I. telephelyén működő Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés a Hévízi Rehabilitációs Intézettel együttműködve „Korszerű kezelési lehetőségek a fizikoterápiában” címmel módszertani továbbképzést szervezett 2014. február 7-én.

A rendezvényhez csatlakoztak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Járóbeteg Szakrendelő Intézetéből a Porphiria Szakrendelés és az Országos Haemophília Központ és Haemostasis Szakrendelés dolgozói, illetve az intézmény Szanatórium utcai telephelyéről a Rehabilitációs és Krónikus Utókezelést Biztosító Részleg szakemberei. Jelen volt az MH BHD I. Obj. OVI sport részleg szakdolgozója és a tatai Árpádházi Szent Erzsébet Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet, SE II. Női klinika orvosa. Résztvevő volt továbbá a hévízi Szent András Reumakórház, a Vasútegészségügyi Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft., a Danubius Thermál Hotel Aqua és Hotel Európa Fit 4*, illetve a NAV KEKI szakdolgozói, orvosai, de még Szlovéniából is érkeztek.

A konferencia közös szervezésben első alkalommal került megrendezésre, a területen dolgozók szorosabb együttműködésének céljával, a tapasztalatcsere és újabb technikák, lehetőségek megismerését lehetővé téve.
Olyan neves előadók nagy tapasztalata és tudása emelte a rendezvény színvonalát, mint Prof. Dr. Bőhm Ádám, Prof. Dr. Rókusz László, Dr. Szokoly Miklós PhD. Péterfy Sándor utcai kórház orvosigazgatója és Prof. Dr. Sandra Sándor.

A lebonyolításban az előadások helyszínét biztosító NAV KEKI Gyógyházának önzetlen, profi és térítésmenetes segítségnyújtása is nagy segítség volt.

Egyik megható pillanata volt az előadás sorozatnak, amikor a Hévízi Rehabilitációs Intézet gyógytornásza – Tóth Edina – esettanulmányának bemutatása után az abban említett hölgy megjelent a helyszínen és megköszönte az intézmény dolgozóinak munkáját, mozgásképességének visszaállításában nyújtott segítségét.
A váratlan megjelenés a HRI vezetőjének, Németh Lajosnak volt köszönhető, aki saját költségén utaztatta a helyszínre a hölgyet, akinek pozitív életszemlélete a betegséggel való küzdelemben példaértékű, olyannyira, hogy könnyeket csalt a jelenlévők szemébe.

1609150818

Az esemény szervezésének másik célja a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés dolgozóinak összekovácsolása volt. Jó hangulatban telt az érdemi munkát követő csapatépítő est, a Hévízen tett közös séta és a másnapi hazaindulás előtti kirándulás Zalaszántóra, a Sztupához.

Bízunk benne, hogy lesz folytatás!

Kovács Zsuzsa

Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés

szolgálatvezető

KAESZA