Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Korszerű kezelési lehetőségek a fizikoterápiában II - konferencia

2015. február 10., kedd 16:03

Több mint százharminc, az ország különböző intézményeiben dolgozó főleg fizioterápia, rehabilitáció területén dolgozó szakdolgozók, orvosok, és érdeklődő vett részt a budapesti I. telephelyen működő Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés valamint a Hévízi Rehabilitációs Intézet (HRI) együttműködésében szervezett „Korszerű kezelési lehetőségek a fizikoterápiában II.” címmel immár második alkalommal szervezett módszertani továbbképzésen 2015. január 30 - 31-én.

1609150937

A rendezvény előadói között olyan szakértők voltak, mint Prof. Dr. Sandra Sándor a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés rendelésvezető főorvosa, Dr. Bodnár Katalin, Dr. Kalmár Ágnes, Dr. László Gábor a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés reumatológus főorvosai, Dr. Bocz György orvos ezredes a NAV KEKI orvosa, Dr. Kiss-Szóllinger Attila a Medmis Intézet intézetvezető főorvosa, az Integrált Biológiai Regulációs technológia megalapítója. Előadást tartott Prof. Dr. Szilvási István, aki az European Association of Nuclear Medicine (EANM) vezetőségének kitüntetettje, a Honvédkórház Nukleáris Medicina osztály osztályvezető főorvosa, valamint Dr. Szokoly Miklós PhD. a Péterfy kórház orvosigazgatója, Dr. Pettyán Ilona a HÉMORI osztályvezető főorvosa és Dr. Simon – Fiala Zsolt a HRI főorvosa. Pécsről érkezett Dr. Pfeifenroth Anna és Borsod- Abaúj-Zemplén megyéből Dr. Oláh Csaba a megyei kórház idegsebész főorvosa.

Dr. Pápai Tibor például a kezelések közben kialakuló sürgősségi állapotok és első ellátásuk fontosságát és mikéntjeit ismertette A NAV KEKI pszichológusainak – Csőzik Rita és Holló Melinda – előadásai rávilágítottak a munkahelyi stressz és a kiégés következményeire; megelőzésük fontosságára, gyógytornászuk – Vásárhelyi Nagy Ildikó – pedig az ergonómiai lehetőségek és a védelem fontosságára hívta fel a figyelmet. Meg is mozgatta a hallgatóságot (képünkön). A Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés szakasszisztensei – Bókáné Dobák Regina, Hajdu Henrietta, Vizi-Takács Judit, Tóthné Fülep Beatrix főtörm. – szemléletes előadásaikban a napi munkájuk tapasztalatait összegezték, új technikákkal ismertették meg a hallgatóságot.

1609150937

Pintér Mária közegészségügyi és járványügyi felügyelő az infekció kontroll fontosságát és tennivalóinak részleteire és szabályaira koncentrált előadásában. Szóka Júlia operett primadonna az előadássorozat lezárásaként a zene lélekre gyakorolt hatását bizonyította, a zeneterápia lehetőségeit illusztrálta szórakoztató előadásában. Dr. Bakó Zsuzsanna a festészeten keresztül nyújtott bepillantást a fürdőkultúra fejlődésébe.

1609150937
A HRI vezetője – Németh Lajos –, mint tette ezt a tavalyi eseményen, most is meglepetés „vendéggel” lepte meg a hallgatóságot. Az általa szervezett előadás újabb megismerendő területre, a rehabilitációban legújabban megjelenő eszközre, a lézeres technika lehetőségeire mutatott rá. A 4 éves Border Collie sportbalesetben elszenvedett sérülésének gyógyításában lézeres kezelésével értek el videofelvételen is bemutatott figyelemreméltó eredményt. Annie szalag sérülése hihetetlennek tűnő gyorsaságú gyógyulását mutatta be Bálint András a kutyus gazdája.
Az esemény zárásakor Prof. Dr. Sandra Sándor a RFSZ rendelésvezető főorvosa és Németh Lajos a HRI intézményvezetője egybehangzóan megerősítették, hogy a rendkívül hasznosnak bizonyult együttműködésük nem ért véget a 2015-ös eseménnyel, a továbbképzésben létrejött közös munkát a jövőben is folytatják.

KAESZA