Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Szakdolgozók tudománya

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg az Állami Egészségügyi Központ megalakulása óta a II. Szakdolgozók Tudományos Napját.

A rendezvény egyúttal tisztelgés is volt a MTA 2008. évre meghirdetett „A tudomány az élhetõ Földért” szlogen által fémjelzett Magyar Tudomány Napja elõtt. A 2008. november 5-i tanácskozást Dr. Szilvásy István fõigazgató és Botos Katalin ápolási igazgató nyitotta meg.

A bevezetõ gondolatokban hangsúlyt kapott annak elismerése, hogy a mindennapok áldozatos munkája mellett még tudományos tevékenységre is idõt és energiát képesek fordí­tani szakdolgozóink.

40 igen szí­nvonalas elõadás hangzott el, amelyek átfogták a szakdolgozók tevékenységi területeinek egészét. Az elõadók között ápolók, szakasszisztensek, mûtõsnõk, gyógytornászok tolmácsolták tudományos igényû gondolataikat. A szervezõk négy tematika köré csoportosí­tották a prezentációkat: „Klinikum és ápolás a gyakorlatban”, „Diagnosztika – preanalitika”, „Rehabilitáció – utókezelés – utánkövetés”, és „Minõség az ápolásban”.

Az előadók munkáját a kórház vezetése az alkalomra készí­tett emléklappal is megköszönte.

KAESZA