Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Nemzetközi tanfolyam

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2008. november 7., péntek 0:00

Angol nyelvű Nemzetközi Komplex Emlődiagnosztikai tanfolyamot tartott kórházunkban az ÁEK Radiológia Osztálya és az Európai Emlődiagnosztikai Társaság november 7-8-án.

11 külföldi és 61 magyar résztvevõ hallgatta az elõadásokat a korai emlõrák diagnosztikájának újdonságairól, a magas rizikójú elváltozásokról és a high risk betegcsoport MR szûrésének friss eredményeirõl.

Ezt követõen 3 csoportban 6 különbözõ gyakorlati oktatáson vettek részt a hallgatók. Nagy sikere volt az ultrahang vezérelt emlõ intervenciós workshop-oknak, ahol a tanfolyam résztvevõi valódi emlõt szimuláló fantomon saját maguk gyakorolhatták a korszerû ultrahang vezérelt emlõbiopsziás módszereket.

A 2 napos tanfolyamot külföldi és hazai elõadók tartották (C. Boetes, Maastricht/NL, J. Veltman, Nijmegen/NL, Forrai Gábor és Riedl Erika ÁEK Budapest). A kurzust tesztvizsga zárta, a résztvevõk 22 kredit pontot kaptak.

KAESZA